Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Silja Serenade palaa liikenteeseen kesäkuussa – Tekee karanteenivapaita risteilyjä Tallinnaan

Monen suomalaisen suosikkilaiva ja viime vuoden syyskuusta lähtien satamassa seissyt Silja Serenade palaa liikenteeseen 4. kesäkuuta ja aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä. Laiva tekee vain Suomesta lähteville matkustajille tarkoitettuja yhden yön risteilyjä ilman maissa käynnin mahdollisuutta 22. kesäkuuta saakka.

Silja Serenade lähtee Helsingistä klo 18 ja saapuu Tallinnaan klo 22. Takaisin Helsinkiin laiva lähtee klo 10.45 ja perillä Helsingissä ollaan klo 14.15. Koska maissa käynti ei ole mahdollista, ovat risteilyt täysin karanteenivapaita.

– Monet matkustajat ovat odottaneet Silja Serenaden paluuta. Nyt tarjoamme heille mahdollisuuden päästä pitkästä aikaa promenadelle sekä nauttimaan laivan ravintoloista ja muista palveluista. Silja Serenade ei ole koskaan aiemmin liikennöinyt Helsinki-Tallinna-reitillä, ja odotamme innolla tätä uutuustuotetta, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo.

Tallink Silja toiveena on, että Silja Serenade pääsisi palaamaan omalle Helsinki-Tukholma-reitilleen elokuun alusta alkaen.

Kesäkuun lopulta heinäkuun loppuun saakka Silja Serenade risteilee Helsingistä Tallinnan kautta Maarianhaminaa. Myös nämä risteilyt on tarkoitettu vain Suomesta lähteville matkustajille. Ensimmäinen risteily starttaa 24. kesäkuuta.

Silja Serenade liikennöi sekä Tallinnaan että Maarianhaminan Helsingin Olympiaterminaalista.

Silja Europa puolestaan palaa Helsinki-Tallinna-reitille 23.6. alkaen normaalin aikataulun mukaisesti. Myös pikalaivat Megastar ja Star liikennöivät koko kesän normaalin aikataulunsa mukaisesti.

Viime kesänä suosittujen Helsinki-Riika-risteilyjen aloitusajankohta tarkentuu sen mukaan, miten Latvian koronatilanne paranee ja matkustusrajoituksia puretaan. Tänä kesänä Riikan-risteilyjä tekee m/s Romantika.

Tallink Silja teki kanta-asiakkailleen kyselyn kesän matkustussuunnitelmiin liittyen huhtikuun puolessa välissä. Kyselyyn vastanneista yli 9 000 ihmisestä 95 prosenttia ilmoitti aikovansa tehdä matkan kesällä, ja vain viisi prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei aio matkustaa.

– Vastaajista lähes puolet kertoi matkustavansa Tallinnaan, mikäli matkustusrajoitukset sen sallivat. Seuraavaksi suosituimpia kohteita olivat Tukholma, Riika ja Ahvenanmaa, Tallink Siljan markkinointi- ja asiakaskokemusjohtaja Sari Sotkas kertoo.