T24: Virossa on diagnosoitu 199 uutta koronatartuntaa – Sairaalahoidossa on vielä 290 ihmistä

Thea Ekholm

Viron terveysviraston maanantaina 10. toukokuuta julkaiseman tiedotteen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 199 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 62 diagnosoitiin Harjumaan maakunnassa, missä Tallinnakin sijaitsee. Itä-Virumaalta löydettiin 72 uutta tapausta ja Pärnun maakunnan alueelta 19 uutta tapausta.

Lisäksi rekisteröitiin kolme uutta kuolemantapausta. Virossa on maaliskuun 2020 jälkeen kuollut koronavirukseen yhteensä 1 204 ihmistä.

Huolestuttavaa on se, että Tarton yliopiston viime viikolla tekemässä jätevesianalyysissä koronaviruksen määrä jätevesissä oli noussut eri puolilla Viroa.

Tarton yliopiston johtavan tutkijan ja professori Tanel Tensonin mukaan on huolestuttavaa, että viruspitoisuuden hidas lasku huhtikuussa on kääntynyt jälleen nousuun.

– Valitettavasti tämä voi heijastua myös tartunnan saaneiden määrän nousussa tulevina viikkoina, Tenson sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 355,01 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Koronarokotteen on saanut Virossa jo 373 391 ihmistä, joista 159 560 on saanut myös toisen annoksen.

Maanantaiaamuna sairaalahoidossa oli koronaviruksen takia vielä 290 ihmistä, joista 44 oli tehohoidossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut