T24: Viro avaa ravintolat, teatterit ja elokuvateatterit 24. toukokuuta – Käytössä vain 50 % asiakaskapasiteetista

Thea Ekholm

Viron pääministeri Kaja Kallas ilmoitti tiistaina hallituksen kokouksen jälkeen, että maan koronarajoituksia höllennetään ja ravintolat, teatterit ja elokuvateatterit saavat jälleen avata ovensa 24. toukokuuta alkaen.

Sekä ravintoloissa että teattereissa käytössä saa kuitenkin olla vain enintään 50 prosenttia asiakaspaikoista. Samalla myös ulkona järjestettävien tapahtumien enimmäisosallistujamäärä nostetaan 150:stä 250:een.

Koulujen oppilaat pääsevät palaamaan lähiopetukseen jo 17. toukokuuta alkaen, ja ryhmäliikunta on mahdollista jälleen toukokuun viimeisestä päivästä alkaen, jos koronatilanne edelleen paranee.

Maskinkäyttöpakko ja 2+2-säännön noudattaminen pysyvät edelleen voimassa kaikissa julkisissa tiloissa, kuten kauppakeskuksissa.

Viron terveysvirasto tiedotti, että maassa oli keskiviikkona 12. toukokuuta diagnosoitu 371 uutta koronavirustartuntaa ja rekisteröity neljä uutta kuolemantapausta. Sairaalahoidossa on koronan takia 258 ihmistä.

Virossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 343,57 uutta tartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut