Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinkin laivoille pääsee nyt Tallinnassa ilman negatiivista koronatestitulosta, jos on varannut koronatestin laivalle etukäteen

Tallinkin Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöiville pika-aluksille Megastarille ja Starille pääsee nyt Tallinnan päässä kyytiin ilman negatiivistä koronatestitulosta, jos on ostanut testauspalvelun laivalle etukäteen.

Koronaviruspikatestin voi ostaa etukäteen Tallinkin verkkosivujen, puhelinpalvelun ja myyntikonttoreiden kautta. Testin hinta on 39 euroa todistuksineen.

Testauspalvelun ostaneen matkustajan ei tarvitse esittää negatiivista koronatestitulosta ennen laivaan nousua Tallinnassa. Matkustajan on kuitenkin ennen laivaannousua esitettävä vahvistus varatusta koronatestistä kyseisellä laivavuorolla.

– Etukäteen varattavia koronaviruspikatestejä myydään vain tietty määrä per lähtö, että kaikki varmasti ehditään tehdä matkan aikana, Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo.

Lue myös: Tallinkin Helsinki-Tallinna-reitin pikalaivoilla on päivittäin mahdollisuus koronaviruspikatestiin

Testauspalvelun ostaneen matkustajan pitää heti Tallinnassa alukselle saapuessaan mennä testialueelle ja esittää tosite ostetusta palvelusta. Testauspiste sijaitsee Star-aluksella 9. kannen konferenssikeskuksessa ja Megastarilla 8. kannen Comfort Loungessa.

Testauspisteet avataan 30 minuuttia ennen aluksen lähtöä ja suljetaan 30 minuuttia ennen kuin alus saapuu määräsatamaan. Asiakas saa testituloksen 20–30 minuutissa.

Tallinkin laivoilla on käytössä SD Biosensorin pika-antigeenitesti SARS-Cov-2, joka on tällä hetkellä ainoa paikallisten virolaisten laboratorioiden hyväksymä antigeenitesti.

– Odotamme kovasti THL:n ja Suomen varustamot ry:n neuvottelujen tuloksia siitä, milloin risteilymatkustus rokotepassilla olisi mahdollista, Marika Nöjd sanoo.