T24: Vanha Luther-teollisuuskortteli Tallinnassa herää eloon

Thea Ekholm

Tallinnassa ei ole enää montaa historiallista teollisuusaluetta, jota ei olisi kiinteistökehityksen voimin nykyaikaistettu.

Seuraavana kehitysvuorossa on Keskilinnan kaupunginosassa sijaitsevan Tallinnan vanhan vaneri- ja huonekalutehtaan eli Luther-korttelin alue. Sinne rakennetaan uusi asuin- ja liikekortteli, jonka keskelle tulee suuri, julkisessa käytössä oleva puisto. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Huonekaluja on tuotettu teollisuusalueella viimeksi 15 vuotta sitten ja sen jälkeen tuotantorakennukset ovat seisoneet tyhjillään ja saaneet ränsistyä rauhassa. Uudistetun teollisuusalueen keskipisteeksi rakennetaan 5 000 neliömetrin kokoinen puisto, jota historialliset tuotantorakennukset ympäröivät. Niihin rakennetaan liiketiloja.

Alueella on lähes 25 000 neliömetriä historiallisia rakennuksia, joista osa on paremmassa ja osa huonommassa kunnossa. Uudistuksen myötä kaikille niille on tarkoitus antaa uusi elämä.

Kiinteistökehitysyhtiö Triple Net Capital osti Luther-korttelin alueen kuluvan vuoden helmikuussa. Toiveena on, että alue valmistuisi noin viidessä vuodessa. Historiallisten ja suojeltujen rakennusten kunnostamisesta vastaa APEX Arhitektuuribüroo ja alueelle nousevien uusien kerrostalojen arkkitehtikilpailun voitti puolestaan arkkitehtitoimisto Hayashi-Grossschmidt.

Alueelle saa rakentaa enintään 12-kerroksisia taloja, joita suunnitelmien mukaan on tulossa yhteensä yhdeksän. Niistä kahdeksan tulee asumiskäyttöön ja yksi liikekiinteistöksi. Investoinnin arvon arvioidaan olevan 150 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut