Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tänä kesänä voi risteillä jokilaivalla Narvasta Narva-Jõesuuhun – Päivittäin on kaksi lähtöä

Virolaisyhtiö Spinnaker OÜ aikoo elvyttää tänä kesänä säännöllisen risteilyliikenteen Narvajoella, ja aloittaa päivittäiset risteilyt Narvan ja Narva-Jõesuun välillä kesäkuun puolessa välissä.

Narva Ekspress -risteilyjä tehdään Alankomaista hankitulla kaksikerroksisella aluksella, jonka kyytiin mahtuu jopa 150 ihmistä. Aluksella on päivittäin kaksi edestakaista lähtöä, ja liikennöintiä on tarkoitus jatkaa lokakuuhun saakka.

Risteilyn aikana matkustajat voivat nauttia laivan kahvilan antimista, ja lisätietoa alueen nähtävyyksistä saa kuuntelemalla audio-opasta. Jokilaiva, jota virolaiset kutsuvat hauskasti nimellä jõetramm eli jokiratikka, on myös vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin ja erikoisristeilyille.

Säännöllinen laivaliikenne Narvan ja Narva-Jõesuun välillä oli käynnissä vielä ennen toista maailmasotaa ja jonkun aikaa sodan jälkeen neuvostoaikana, mutta hiipui sitten vähitellen.

HUOM! Risteilyllä pitää olla mukana virallinen henkilötodistus, sillä laiva kulkee pitkin Narvajokea, joka on virallinen rajajoki.