T24 | Viro höllentää koronarajoituksia – Ravintolat, teatterit ja elokuvateatterit avasivat ovensa maanantaina

Viron hallituksen päätöksellä koronarajoituksia lievennetään taas maanantaista 24. toukokuuta alkaen Pääministeri Kaja Kallaksen mukaan rajoituksien lieventämisessä on otettu huomioon koronaviruksen tämänhetkinen infektioriski.

– Muistutan kaikkia virolaisia siitä, että vaikka lähestyvä kesä lupaa meille hengähdystauon, meidän on silti käyttäydyttävä vastuullisesti, Kallas totesi.

Maanantaista 24. toukokuuta alkaen Virossa saavat avata ovensa ravintolat, kahvilat, teatterit, elokuvateatterit ja kirkot. Sisätiloissa saa kuitenkin kerralla olla vain 50 prosenttia normaalista henkilömäärästä, ja sisätapahtumien maksimihenkilömäärä on 200. Lisäksi tapahtumien on loputtava klo 22 mennessä.

Ravintoloiden sisätiloissa yhdessä seurueessa saa olla enintään kuusi henkilöä ja ulkona kymmenen. Sekä ravintoloiden terassit että sisätilat pitää sulkea klo 22.

Lisäksi sisätiloissa on edelleen voimassa maskipakko ja 2+2-sääntö eli enintään kaksi ihmistä saa liikkua yhdessä ja muihin on pidettävä kahden metrin turvaväli.

Viron hallitusta neuvovan tieteellisen neuvoston päällikön professori Irja Lutsarin mukaan neuvosto haluaa nyt nähdä, minkälaisia vaikutuksia rajoitusten lieventämisellä on koronaviruksen tartuntalukuihin.

– Jos koronavirustartuntojen määrä jatkaa laskuaan, maskipakko sisätiloissa voidaan Virossa poistaa 7. kesäkuuta, Lutsar sanoin Viron yleisradion haastattelussa.

Seuraavan kerran koronarajoituksia lievennetään Virossa 31. toukokuuta. Silloin ovensa saavat avata yleiset saunat ja kylpylät sekä sisätiloissa toimivat vesipuistot ja uimahallit. Niissäkin käyttöaste on 50 prosenttia normaalista ja kerralla paikalla saa olla enintään 200 ihmistä. Myös turvavälejä on noudatettava.

Viron terveysviraston mukaan maassa diagnosoitiin tiistaina 25. toukokuuta 160 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on koronan takia vielä 189 ihmistä.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 236,1 tapausta 100 000 asukasta kohden. Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Virossa saanut tähän mennessä jo 442 089 ihmistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut