T24: Virossa luovuttiin sisätilojen maskipakosta

Koronanyrkki laajensi kasvomaskisuositusta. Maskia suositellaan käytettäväksi nyt myös ulkotiloissa olevissa yleisötapahtumissa. Heli Roivainen

Thea Ekholm

Viron hallituksen tiistaina tekemän päätöksen mukaan Virossa ei enää keskiviikosta 2. kesäkuuta alkaen tarvitse käyttää maskia sisätiloissa.

Virossa koronaviruksen infektioluku laski viime viikolla yli 40 prosenttia, mikä ylitti kaikki paikallisten terveysviranomaisten odotukset. Tästä johtuen suurin osa Viron koronarajoituksista poistuu kesäkuun aikana.

– Virolaisten ponnistelujen ja aktiivisen rokotustoiminnan ansioista infektioluku on laskenut hienosti ja voimme luopua maskipakosta sisätiloissa, Viron pääministeri Kaja Kallas sanoi lausunnossaan.

Maskin käyttöä kuitenkin suositellaan edelleen suljetuissa tiloissa ja ruuhkaisissa paikoissa. Myös Viron terveysvirasto pidättää itsellään oikeuden vaatia maskien käyttöä tietyissä paikoissa ja tapahtumissa, ja myös yritykset voivat vaatia työntekijöitä tai asiakkaita käyttämään maskia.

Parantuneen koronatilanteen vuoksi Viron hallitus ei myöskään jatkanut 31. toukokuuta päättynyt alkoholin öistä myyntikieltoa. Näin ollen ravintolat ja baarit voivat myydä alkoholia omien aukioloaikojensa puitteista. Ravintolat ja baarit joutuvat kuitenkin vielä 14. kesäkuuta saakka sulkemaan ovensa jo klo 22, joten muutoksia nykytilanteeseen on odotettavissa vasta silloin.

Suurin osa Virossa voimassa olevista koronarajoituksista poistuu 14. kesäkuuta. Viron terveys- ja työministeri Tanel Kiikin antaman lausunnon mukaan kuitenkin jotkut rajoitukset pysyvät voimassa koko kesän ajan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut