T24 | Laivamatkustaminen Virosta Suomeen sallitaan koronarokotetodistuksella 8.6. alkaen

Suomen ja Viron välillä liikennöivät laivayhtiöt Tallink Silja, Eckerö Line ja Viking Line ovat kuluvan vuoden helmikuusta lähtien edellyttäneet THL:n antaman suosituksen mukaisesti kaikilta Suomeen tulevilta matkustajilta negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta.

8.6.2021 alkava käytäntö sallii Virosta Suomeen tulevien matkustajien laivaan nousun myös koronarokotetodistuksen turvin (yksi rokote riittää), huomioiden voimassa olevat maahantulon rajoitukset.

Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotialta matkustajilta. Varustamot kuitenkin suosittelevat negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12–15-vuotialle matkustajille Suomeen tultaessa sujuvoittamaan maahantuloa.

Rokotteen tulee olla Maailman terveysjärjestön tai Euroopan lääkeviraston hyväksymä ja rokotteen tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Rokotetodistuksesta tulee käydä ilmi asiakkaan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka ja todistuksen myöntäjä.

Rokotetodistus ei toistaiseksi vapauta viranomaisten rajalla suorittamasta terveystarkastuksesta, kuten ennakkotesti ja todistus sairastetusta koronavirusinfektiosta.

Lisäksi jokaisen ulkomailta Suomeen saapuvan matkustajan on täytettävä henkilötietolomake mieluiten ennakkoon Finentry-palvelun kautta, tai paperisena laivamatkan aikana. Etukäteen täytetty lomake sujuvoittaa maahantuloa.

Laivalle pääsee edelleen myös negatiivisella koronatestitodistuksella tai todistuksella sairastetusta koronavirusinfektiosta. Todistusta ei edellytetä risteilymatkustajilta, jotka eivät ole käyneet maissa toisessa maassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut