T24 | Koronasta huolimatta Tallinnan kaupunki tarjoaa tänä kesänä paljon nähtävää ja koettavaa

Vaikka korona perui heinäkuuksi suunnitellun Tall Ships Races -purjehdustapahtuman, on Tallinnassa silti luvassa kesän aikana paljon nähtävää.

Koronatilanteen nopea parantuminen Virossa ja sitä seurannut rajoitusten purku on johtanut siihen, että monia tapahtumia järjestetään jo kesäkuun aikana.

Tallinnan keskiaikapäivät 7.–11.6.

Tapahtuma järjestetään Tallinnan Vanhassakaupungissa ja Raatihuoneentorilla, jossa matkataan 500 vuotta taaksepäin Tallinnan historiassa. Hansakaupungin tunnelmaa huokuvalla torilla palvelevat jälleen lukuisat kauppiaat ja käsityöläiset, trubaduurien ja akrobaattien viihdyttäessä yleisöä. Lisäksi Nigulisten kirkon ympäristöön rakentuu keskiaikainen kylä, jossa on monenlaista ohjelmaa.

Tallinn Restaurant Week11.–17.6.

Keväällä peruuntunut Tallinnan ravintolaviikko järjestetään kesäkuussa. Mukana on 37 ravintolaa kahdessa eri hintakategoriassa, ja ne tarjoilevat tapahtuman ajan erikoishintaisia lounaita ja illallisia. Ravintolaviikon pöytävarauspalvelu on jo avoinna.

Merellinen satamafestivaali 16.–18.7.

Tallinnan kaupunki järjestään peruuntuneen Tall Ships Races -tapahtuman sijaan merellisen satamafestivaalin kaupungin kaikkien viiden sataman alueella. Mukana tapahtumassa ovat Vanhankaupungin satama, Kalarannan alue, Patarein merilinnoitus, Lentosatama ja Noblessnerin alue. Ilmainen tapahtuma tarjoaa monenlaista viihdettä, ulkoilmakahviloita, lasten leikkipaikkoja, kalamarkkinoita ja paljon muuta tekemistä.

Birgitta Festival 6.–14.8.

Piritan luostarin raunioilla järjestettävän Birgitta Festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna muun muassa Puccinin Sister Angelica sekä Giuseppe Verdin Aida. Lisäksi esiintymässä on balettitanssijoita Moskovan Bolshoi-teatterista ja Pietarin Mihailovski-teatterista sekä yksi Venäjän tunnetuimmista nykybalettitanssijoista ja koreografeista Ivan Vasiliev.

Tallinnan Vanhankaupungin päivät12.–15.8.

Normaalisti kesän alkamisen merkiksi kesäkuun alussa järjestetyt Tallinnan Vanhankaupungin päivät siirtyivät tänä vuonna korona takia elokuulle. Nyt jo 39. kerran järjestettävä tapahtuma tarjoaa konsertteja, teatteriesityksiä, markkinoita ja näyttelyitä teemalla tarinoita ja legendoja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut