T24 | Pysähtymisen arvoiset paikat matkalla Pärnuun, Tarttoon ja Narvaan

Jos kesälomamatkasi kulkee tänä vuonna Tallinnan kautta autolla Pärnuun, Tarttoon tai Narvaan, niin tässä tuore listaus hyvistä taukopaikoista matkan varrella!

Matkalla Pärnuun

Kernun kartano

Kun Tallinnasta lähtee ajamaan kohti Pärnua, niin jo reilun puolen tunnin kuluttua on Kernun kartanossa. Upeasti entisöity kartano sijaitsee viehättävällä paikalla tekojärven rannalla. Paikka on vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin ja myös majoitusta on tarjolla. Kartanon ravintola palvelee vain kesäviikonloppuisin.

Jaanihanson siideritila

Samppanjamenetelmällä valmistetuista siidereistään kuuluisa Jaanihanson siideritila ja -tehdas sijaitsevat noin puolen tunnin ajomatkan päässä Pärnusta. Tilalla on pieni ravintola, joka tarjoilee ruokaa ja tietysti siideriä, sekä tilapuoti, josta siidereitä ja muita Jaanihanson valmistamia juomia voi ostaa mukaan.

Alpakkafarmi

Viron suurin alpakkatila on kesäaikaan avoinna joka päivä ja sinne on Pärnusta vain puolen tunnin ajomatka. Tilalla elelee yli 60 perulaista alpakkaa, jotka ovat sekä suurisilmäisiä että ystävällisiä, ja napsivat mielellään herkkuja vierailijoiden kädestä. Tilapuodista voi ostaa tuliaisiksi erittäin pehmeästä alpakan villasta valmistettuja tuotteita.

Halingan automuseo

Noin 30 kilometriä ennen Pärnua on maantien varressa Halingan automuseo, jossa pääsee ihailemaan menneiden vuosikymmenten autoja. Erityisen paljon esillä on neuvostoajan kulupelejä, kuten Volgia ja Mosseja. Museon ohessa on myös myymälä, josta voi ostaa kirjallisuutta ja taidetta autojen historiasta sekä autojen pienoismalleja.

Matkalla Tarttoon

Tikupoiss-huoltoasema

Matkalla Tarttoon joutuu ajamaan ohi yhdestä Viron viihtyisimmistä huoltoasemista. Tikupoiss ei ole mitään tavallinen bensis, vaan viihtyisäksi sisustettu monipuolinen pysähdyspaikka. Saman katon alla on Alexelan huoltoasema, liikennemyymälä ja kahvila-ravintola. Lisäksi pihamaalla on kesäaikaan maatilatori, josta voi ostaa paikallisia tuotteita. Huoltoaseman ruoka kokataan omista raaka-aineista, joita tarjoavat mehiläispesät ja kanala. Lisäksi huoltoaseman itse valmistamia tuotteita, kuten leivonnaisia, hunajaa ja suklaata voi myös ostaa mukaan.

Põhjakan kartano

Järvemaalla, reilun tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva Põhjakan kartano on tunnettu paikallisista raaka-aineista valmistetusta herkullisesta ruoasta. Kesäaikaan ruokailla voi kartanon lisäksi sen puutarhaan rakennetulla katetulla ulkoterassilla. Kartano on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin, eikä sieltä tarvitse lähteä kotiin tyhjin käsin. Mukaan voi ostaa vaikkapa tuoretta juurileipää tai kartanon oluita.

Põltsamaan ruusutarha

Kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin saakka matkalla Tarttoon kannattaa tehdä pieni mutka Põltsamaan ruusutarhan kautta, jossa kasvaa yli 5 000 ruusuntainta ja lähes 1 000 eri ruusulajiketta. Puutarhassa kerrotaan myös ruusujen historiasta ja niihin liittyvistä legendoista. Puutarhan lähellä sijaitsevat myös Põltsamaan linna ja ruokamuseo.

Matkalla Narvaan

Kartanot

Matkalla Tallinnasta Narvaan sijaitsee useita pysähtymisen arvoisia kartanoita. Ensimmäinen niistä on Purtsen linna, jossa on kahvila-ravintola sekä majoituspalveluita. Linnan vanhassa sepänpajassa toimii pienpanimo Purtse brewery. Sakan kartanossa toimii puolestaan kylpylähotelli, joka tarjoaa hotellimajoitusta ja leirintäalueen, jossa on sekä teltta- että asuntovaunu- ja autopaikkoja. Lisäksi kartanossa toimii ravintola. Vain vajaan tunnin matkan päässä Narvasta sijaitsee vielä Ontikan kartano, joka tunnetaan suomalaisten keskuudessa Kalle Palanderin kartanona. Sekin tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluita.

Valasten putous ja luontopolku

Ontikan rantatörmällä, vajaan tunnin matkan päässä Narvasta, sijaitsee Viron korkein vesiputous. Parhaimmillaan Valasten vesiputous on keväällä sulamisvesien aikaan. Nykyään putousta pääsee ihailemaan metallisilta portailta, jotka johtavat alas rantatörmältä Valasten luontopolulle. Se kulkee puolentoista kilometrin matkan pitkin merenrantaa putouksen ohi ja takaisin ylös rantatörmää.

Tuliveen salakuljetusmuseo

Liimalan kylässä, reilun tunnin päässä Narvasta, sijaitseva Tuliveen museo kertoo Viron ja Suomen rannikkoalueilla 1900-luvun alun vuosikymmeninä tapahtuneesta pirtun salakuljetuksesta. Esillä on Viron suurin aiheeseen liittyvä alkuperäisesineiden kokoelma. Meren rannalla sijaitsevassa museorakennuksessa on lisäksi 15 metrin korkuinen näkötorni sekä pieni hotelli.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut