T24 | Matkailu näyttää pieniä elpymisen merkkejä Virossa – Huhtikuussa sekä kotimaisten että ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi

Viron tilastokeskuksen julkaisemien tuoreiden tilastojen mukaan huhtikuussa Viron majoitusliikkeissä yöpyi yhteensä 59 000 matkailijaa, mikä on yli kolmekertaa enemmän kuin vuoden 2020 huhtikuussa.

Huhtikuussa sekä ulkomaisten turistien että kotimaan matkailijoiden yöpymiset Virossa kasvoivat viime vuodesta.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helga Laurmaan mukaan yöpyneiden matkailijoiden määrän kasvu johtuu siitä, että viime vuoden huhtikuussa majoitusliikkeiden käyttö oli rajoitettua Virossa.

– Tänä vuonna ihmiset käyttäytyivät luottavaisemmin ja majoitusliikkeiden asiakasmäärä oli yli kolme kertaa suurempi kuin viime vuonna, Laurmaa sanoo.

Huhtikuussa Viron majoitusliikkeissä yöpyneiden ulkomaisten turistien määrä pysyi alhaisena, vaikka oli lähes kuusi kertaa suurempi kuin samaan aikaan viime vuonna. Majoitusliikkeet palvelivat huhtikuussa yhteensä 9 000 ulkomaista turistia. Suomesta ja Latviasta saapui 1 000 matkailijaa, Saksasta 726, Liettuasta 634 ja Venäjältä 596.

Suurin osa ulkomaisista turisteista yöpyi Harjumaan maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee. Myös kotimaan matkailijoista 40 prosenttia yöpyi Harjumaan maakunnassa.

Huhtikuussa 2021 Virossa oli matkailijoille avoinna 915 majoitusliikettä, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Huoneiden käyttöaste oli 15 prosenttia, ja yöpymisen keskihinta oli 28 euroa, mikä on 9 euroa enemmän kuin viime vuonna.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut