T24: Suomen Viron-instituutti julkaisi 30-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi podcastsarjan ja verkkonäyttelyn

Vuonna 1997 Aki Kaurismäki vieraili PÖFF-elokuvafestivaalilla Tallinnassa suomalais-virolaisen kulttuuriyhteistyön nimissä. Rauno Volmar

Thea Ekholm

Tallinnassa ja Tartossa toimiva Suomen Viron-instituutti ja Viron uudelleen itsenäistyminen ovat saman ikäisiä. Molemmat viettävät tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan.

Instituutin tehtävänä on ylläpitää suomalais-virolaista kulttuuriyhteistyötä sekä vahvistaa Suomen ja Viron yhteyksiä kulttuurin ja koulutuksen alalla. Lisäksi Suomen Viron-instituutti seuraa Viron yhteiskunnan kehitystä ja osallistuu siihen ohjelmatoiminnallaan.

Juhlavuoden kunniaksi instituutti julkaisee tarinoita uudelleen itsenäistyneen Viron vaiheista kertovan podcastsarjan, jonka käsikirjoituksesta ja toteutuksesta vastaa Ylen toimittaja Marjo Näkki ja äänisuunnittelusta Katja Kostiainen.

Verkkonäyttelyn muotoon kootun kuvallisen aikamatkan Viron vaiheisiin on koonnut Viroon erikoistunut toimittaja Hannele Valkeeniemi.

– Instituutilla on ollut viimeisen kolmen vuosikymmenen ajan äärimmäisen kiinnostava mahdollisuus seurata näköalapaikalta virolaisen yhteiskunnan nopeaa muutosta. Uskon, että 30 vuotta täyttävä Suomen Viron-instituutti on olennainen toimija yli Suomenlahden tulevinakin vuosikymmeninä. Suomi ja Viro löytävät jatkuvasti uusia yhteistyön aloja ja muotoja, Suomen Viron-instituutin nykyinen johtaja Anu Heinonen kertoo.

Podcastsarja ja verkkonäyttely löytyvät Suomen Viron-instituutin verkkosivuilta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut