T24 | Poliisitalon katolla Tallinnassa valmistuu hunajaa – Mehiläisliveä voi seurata YouTubessa

Tallinnassa, Pärnu maanteen varrella sijaitsevan Viron Poliisi- ja rajavartiolaitoksen toimitalon katolla on kuluvan vuoden keväästä lähtien pörrännyt joukko mehiläisiä.

Urbaanin mehiläisprojektin taustalla on tieto siitä, että mehiläiset ovat kaupunkiympäristössäkin tarpeellisia. Ne huolehtivat kasvien ja puiden pölytyksestä, jonka ansiosta kasvit hedelmöittyvät paremmin. Tämä taas suosii kasvien leviämistä ja saa Tallinnassa kaupungin viheralueet voimaan paremmin.

Viron Poliisi- ja rajavartiolaitoksen mehiläisyhdyskuntaa johtaa kaksi mehiläiskuningatarta, jotka ovat rodultaan italialaista alkuperää, mutta tottuneet elämään virolaisessa luonnossa. Mehiläiskuningattaret on tuotu Tallinnaan Astenin mehiläistilalta Kurgjan kylästä, Pärnumaalta.

Parhaimpaan hunajan sadonkorjuuaikaan mehiläiset lentävät keskimäärin puolentoista kilometrin päähän poliisitalosta, mutta pystyvät lentämään myös puolet pidemmän matkan.

Kaupunkimehiläisten tuottaman hunajan Viron Poliisi- ja rajavartiolaitos antaa lahjoina yhteistyökumppaneilleen.

M ehiläispesien elämää voi seurata livekameran välityksellä YouTubessa .

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut