T24 | Edellisten kesien hullut purjehdusmatkat saavat jatkoa – Janne Käpylehto seilaa tänään sähköistetyllä intiaanikanootilla Tallinnasta Helsinkiin

Kesällä 2018 keksijä ja tietokirjailija Janne Käpylehto seilasi Helsingistä Tallinnaan itse rakentamallaan saunalautalla. Kesällä 2019 kulkupelinä oli paljulautta ja seurana näyttelijä Ville Haapasalo. Viime kesänä hän saapui Tallinnaan aurinkosähkökäyttöisellä veneellä.

Tänä kesänä vuorossa on sähköistetty intiaanikanootti ja seurana aikaisemmilta vuosilta tuttu merikapteeni Antti Linnanvirta. Reitti kulkee poikkeuksellisesti Tallinnasta Helsinkiin.

Puisen intiaanikanootin kaksikko on varustanut paremmin merikelpoiseksi asentamalla siihen sivuponttonit. Aluksessa on myös purje, jossa on taittuvia aurinkopaneeleita.

– Matkustamme pääosin sähköllä, järeän Dynamo-perämoottorin voimalla. Mutta purjeestakin on hieman apua, ainakin siitä saadaan hieman lisää sähköä, Janne Käpylehto kertoo.

Reissuun lähdetään tänään tiistaina 22. kesäkuuta noin klo 21.30 Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä sijaitsevalta Rohuneemen rannalta.

Arvioitu matka-aika on noin 20 tuntia ja kanootti saapuu Kaivopuistossa sijaitsevan Cafe Caruselin rantaan. Arvioitu saapumisaika päivittyy matkan aikana.

Yleisö voi seurata matkaa Käpylehdon Facebook-sivulla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut