T24: Sähköauton voi nyt ladata Tallinnan risteilyn aikana Länsisataman parkkitalossa

Thea Ekhohlm

Helsingin Länsisatamaan alkuvuodesta 2021 valmistuneeseen Satamaparkkitaloon on asennettu 18 uutta sähköautojen latauspistettä, joten sähköauton lataus onnistuu nyt myös laivamatkan aikana.

Uudet latauspisteet ovat osa Satamaparkkitalon 730 pysäköintipaikan kokonaisuutta, joka palvelee ennen kaikkea Länsisataman laivamatkustajia, mutta myös alueen yrityksiä, asukkaita ja alueella vierailevia autoilijoita.

Uusi Satamaparkkitalo on suunniteltu palvelumuotoilun menetelmin, ja se on myös iso digitaalinen ja palvelukokemuksellinen harppaus Helsingin Satamalle.

– Satamaparkkitalo on saanut käyttäjiltä kiitosta helppoudesta, ja uudet sähkö- ja hybridiautojen latauspisteet olivat luonnollinen lisä moderniin pysäköintikokemukseen. Mikäli tarve latauspisteille kasvaa, niitä on mahdollista vielä lisätä, Helsingin Sataman matkustajaliiketoiminnan matkustajapalveluiden ja kiinteistökehityksen tiiminvetäjä Marika Pauli kertoo.

Osa sähköautojen latauspisteistä on drive-in-paikoilla, joissa kuka tahansa voi ladata sähköautonsa uusiutuvalla sähköllä. Latauspisteet on toimittanut julkisen kilpailutuksen voittanut energiayhtiö Helen.

– Panostamme valtakunnallisen verkoston rakentamiseen valtateiden varsille, kasvukeskuksiin ja liikenteen solmukohtiin. On hienoa, että voimme olla mahdollistamassa latauspalveluiden tarjoamista laivamatkustajille yhdessä Helsingin Sataman kanssa, Sari Mannonen, Helenin ratkaisuliiketoiminnasta vastaava johtaja, sanoo.

Helsingin Satama ostaa Heleniltä latauspalvelun, latauspisteiden ylläpidon ja huollon. Latauspisteiden käytöstä ja käytön hinnoittelusta vastaa Helsingin Satama.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut