T24: Suomalainen ravintolaketju Soupster avaa Viron suurimman ravintolan Ülemisteen

Ülemisten Zappi-talossa sijaitsevaa yli 500 asiakaspaikan lounasravintolaa sanotaan koko Viron suurimmaksi ravintolaksi. Ülemiste City

Thea Ekholm

Tallinnan Ülemisteen, Technopolis Ülemisten tiloihin avautuu elokuussa yli 500 asiakaspaikan lounasravintola. Sen ravintolatoiminnasta vastaa vuonna 1997 perustettu suomalainen ravintolaketju Soupster, jolla on 30 ravintolaa Suomessa.

– Olemme jo pitkään miettineet laajentumista ulkomaille ja kävimme jo ennen korona-aikaa Tallinnassa katsomassa tiloja toiseen liikeideaan liittyen. Tämän jälkeen Technopolis Ülemistestä oltiin yhteydessä ja kysyttiin, olemmeko kiinnostuneita pyörittämään ravintolaa heidän tiloissaan, Soupsterin toimitusjohtaja Kim Heiniö kertoo.

Ülemisten Zappi-talossa, osoitteessa Lõõtsa 6 sijaitsevassa isossa ravintolatilassa on aikaisemmin toiminut useita ravintolakonsepteja samanaikaisesti.

– Tila on niin iso, että mekin avaamme sinne 3–4 erilaista ravintolaa. Lisäksi meille tulee tien toisella puolella olevaan rakennukseen vielä yksi ravintola. Avaamme siis käytännössä 4–5 uutta ravintolaa, Heiniö naurahtaa.

Viro on uusi markkina Soupsterille, joten minkälaisia ravintolakonsepteja sinne avataan, on vielä vähän auki.

– Koska tiloissa on aikaisemminkin toiminut iso lounasravintola, tuomme sinne ainakin Suomesta tutun Dylan-konseptimme. Lisäksi on tarkoitus jatkaa aasialaisen MinBowl-ravintolan toimintaa, mutta laajentaa sen ruokalistaa, Heiniö sanoo.

Uuden ravintolan kohderyhmää ovat paikalliset asukkaat ja Ülemisten Cityssä työskentelevät ja opiskelevat ihmiset. Vaikka yrityspuisto sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Tallinnan lentokentästä, turisteja sinne eksyy harvoin.

– Ainakin alkuun ravintolat palvelevat vai lounasaikaan, sillä iltaisin alueella ei kauheasti liiku väkeä. Tarjoamme aamiaista, lounasta ja välipaloja sekä tietenkin tarjoiluja erilaisiin yritystilaisuuksiin.

Uutta lounasravintolaa, jossa on yli 500 asiakaspaikkaa, on tituleerattu Viron suurimmaksi ravintolaksi. Eikö Heiniötä kauhistuta avata sen kokoista paikkaa korona-aikana?

– Totta kai pelottaa ravintolan avaaminen uudelle markkinalle, jota ei vielä ihan ymmärrä, eikä ihan tiedä, mitä paikalliset haluavat. Mutta ravintola-alalla jokainen uusi projekti on jännittävä. Toivomme, että paikalliset asiakkaat antavat meille palautetta ja voimme muokata toimintamme sen mukaan.

Ravintola on tarkoitus avata elokuun aikana. Heiniö aikoo alkuun olla itse paikalla käynnistämässä toimintaa ja katsomassa, että asiat sujuvat. Jatkossa vetovastuu on kuitenkin paikallisella henkilökunnalla.

– Olemme löytäneet todella hyvät paikalliset avainhenkilöt ja henkilökunnan, mikä ei näin korona-aikana ole itsestään selvyys. Tarkka avajaispäivä on vielä hiukan auki ja koronatilanne vaikuttaa siihen. Pyrimme kuitenkin avaamaan ravintolan elokuun alkupuolella, Heiniö sanoo.

Ülemiste

Ülemiste on asuinalue Lasnamäen kaupunginosassa Tallinnassa. Siellä sijaitsee Viron suurin ostoskeskus Ülemiste Keskus sekä konkurssiin mennyt T1-ostoskeskus. Aivan asuinalueen naapurissa on Tallinnan Lennart Meri -lentokenttä ja vuonna 2025 sinne valmistuu Rail Baltican matkustajaterminaali.

Ülemiste City on alueella sijaitseva yrityspuisto, jota kehittää kaksi yritystä: Technopolis Ülemiste AS, josta 51 % on suomalaisen Technopolis Oyj: n omistuksessa sekä Mainor Ülemiste AS.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut