T24: Tallinnassa ja Narvassa kokeillaan ilman ajanvarausta toimivia koronarokotuspisteitä kauppakeskuksissa

Vahva maskisuositus koskee sekä rokottamattomia että rokotettuja henkilöitä. Kuvituskuva. Arkisto/Timo Pasanen

Thea Ekholm

Maanantaina 28. kesäkuuta Tallinnassa ja Narvassa käynnistyy koronarokotekokeilu, jossa rokotteita jaellaan kauppakeskuksissa ilman ajanvarausta toimivissa rokotepisteissä.

Kokeiluun on varattu 250 annosta Janssen-rokotetta. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Rokotukset järjestetään Tallinnassa Lasnamäe-keskuksessa ja Narvassa Fama-ostoskeskuksessa. Ajanvarausta ei tarvita, vaan rokotuksen haluavat ihmiset voivat vain mennä paikan päälle ostoskeskukseen.

Viron rokotustyöryhmän johtajan Marek Seerin mukaan yli puolet virolaisista aikuisista on jo rokotettu, mutta ne, jotka eivät ole vielä saaneet rokotetta, tarvitsevat rohkaisua sen ottamiseen.

Jos rokotteiden antaminen kauppakeskuksissa sujuu hyvin, samanlaisia rokotuspisteitä on tarkoitus toteuttaa myös muualla Virossa.

Sunnuntaihin mennessä 552 164 ihmistä oli Virossa saanut koronarokotteen ja heistä 419 380 oli saanut myös toisen annoksen. Aikuista yhteensä 50,7 prosenttia on rokotettu.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut