T24 | Hiiu Folk järjestetään heinäkuussa Hiidenmaalla jo 16. kerran

Hiidenmaan saarella Virossa järjestetään 15.–18. heinäkuuta Hiidenmaan kansanmusiikkifestivaalit eli Hiiu Folk jo 16. kerran. Paikalle odotetaan myös suomalaismatkailijoita nyt, kun matkustusrajoitukset Suomen ja Viron välillä ovat helpottuneet.

Festivaalin teemana on tänä vuonna ”Ajan tarina”, joka pitää sisällään tarinoita Hiidemaalta ja muualta Virosta. Konserttien lisäksi festivaalin aikana järjestetään erilaisia työpajoja, joiden teemoina ovat muun muassa pienkanteleet, karmoška eli venäläinen harmonikka ja kreikkalaiset tanssit.

Lisäksi järjestetään perinteisiä luontoretkiä Hiidenmaan upeassa luonnossa, museokierroksia ja paljon muuta. Myös perheen pienimmille on runsaasti ohjelmaa.

Nelipäiväisellä festivaalilla esiintyy tuttuun tapaan monia virolaisia huippuartisteja, kuten Curly Strings, Estonian Voices, Mari Kalkun ja Puuluup. Lisäksi yksi pääesiintyjistä on tällä kertaa Suomesta saapuva perinne- ja popmusiikkia yhdistävä moderni kanteletar – Ida Elina. Hän esiintyy Kassarin keinukentällä lauantaina 17. heinäkuuta.

Festivaalin viimeisenä päivänä järjestetään kunnioitetun Jaak Johansonin muistokonsertti vasta kunnostetussa Kärdlan kirkossa.

Hiiu Folkin aikaisempien vuosien tunnelmaa voi fiilistellä YouTubessa.

Hiidenmalle pääsee kätevästi omalla autolla ja lautalla, lentäen Tallinnasta tai omalla veneellä suoraan Suomesta.

Lue lisää Hiidenmaasta Visit Estonia -sivustolta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut