Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Suomen suurlähetystö Tallinnassa avaa ovensa yleisölle Open House Tallinn -tapahtumassa heinäkuussa

Open House Tallinn-arkkitehtuuritapahtuma kutsuu taas heinäkuussa tutustumaan Viron pääkaupungin yleisöltä suljettuihin rakennuksiin. Tapahtuma järjestetään 10.–11.7.

Oletko koskaan miettinyt, miltä Linnahallin sisällä näyttää tai minkälainen paikka on Viron kansalliskirjasto tai vasta rakenteilla oleva Porto Franco Tallinnan satamassa?

Heinäkuussa Tallinnassa järjestetään jo kolmannen kerran Open House Tallinn -tapahtuma, joka tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden vierailla yleensä muuten suljetuissa rakennuksissa ja kiinnostavissa arkkitehtonisissa kohteissa.

Open House -tapahtumakonsepti syntyi vuonna 1992 Lontoossa ja sen tavoitteena on edistää yleisön kiinnostusta ja ymmärrystä kaupunkiarkkitehtuurista. Nykyään tapahtumaa järjestetään jo yli 40 kaupungissa ympäri maailmaa. Open House -tapahtumia on järjestetty muun muassa New Yorkissa, Roomassa, Barcelonassa, Vilnassa ja Helsingissä.

Tänä vuonna Tallinnasta on mukana lähes 30 eri kohdetta ja rakennusta. Mukana on teollisuusrakennuksia, vanhoja tehtaita, asuinrakennuksia, toimistotiloja ja vasta rakenteilla olevia tiloja.

Viikonlopun mittaisen tapahtuman aikana avautuvat ovet moniin kohteisiin, jotka ovat usein kokonaan tai osittain yleisön tavoittamattomissa.

Kaikkiin mukana oleviin kohteisiin on järjestetty opastettu kierros. Osalle kierroksista pitää ilmoittautua etukäteen tapahtuman verkkosivujen kautta ja maksaa yhden euron osallistumismaksu, mutta suurin osa on ilmaisia, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Tänä vuonna mukana tapahtumassa on myös Tallinnassa, Toompealla sijaitseva Suomen suurlähetystö. Lisäksi voit vierailla muun muassa Põhjala tehtaalla, Koplin linjoilla, Linnahallissa, Porto Francossa, vanhalla Baltian puuvillatehtaalla ja Toompean linnassa.

Kierrosten oppaina toimivat kohteisiin jollain tavalla kytköksissä olevat ihmiset, kuten arkkitehdit, historioitsijat, asukkaat, omistajat ja vuokralaiset. Tapahtuman järjestäjänä toimii Viron arkkitehtuurikeskus.

Ilmoittaudu mukaan kierrokselle Suomen suurlähetystöön täällä. Liput kierrokselle maksavat yhden euron.