Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tässä ovat Tallinnan uudet ravintolat!

Koronavuosi teki tuhojaan erityisesti Tallinnan Vanhankaupungin ravintolatarjonnalle, mutta vaikeista ajoista huolimatta Tallinnaan on avautunut myös uusia ravintoloita. Lisäksi jotkut vanhat tutut ravintolat ovat saaneet uuden konseptin.

City Grill House tuo laivoilta tutut herkut myös maihin

Lähes 10 miljoonan euron arvoisen remontin läpikäynyt Tallink City Hotel avasi ovensa kesäkuun viimeisenä päivänä. Uudistetussa hotellissa avautui samalla uusi, kaksikerroksinen City Grill House -ravintola, jonka konsepti on tuttu Tallinkin laivoilta.

Grilliravintolassa kaikki lämpimät ruoat valmistetaan Mibrasa-hiiligrillissä. Menussa on monipuolisen pihvivalikoiman lisäksi myös merenantimia ja kasvisruokia. Laadukkaat pihvilihat ravintolalle toimittaa virolainen Linnamäe Lihatööstus. City Grill House -ravintolan pääkokkina toimii latvialainen Anatolijs Pimanovs.

– Tarkoituksena on tuoda laivalla hyväksi havaitut ja asiakkaiden pitämät konseptit myös maihin. Sen takia Grill House -ravintolakonsepti rantautui Tallinnaan. Ruokalistallamme on mukana myös joitakin laivojen suosikkiannoksia, kuten vegaaninen Beyond meat -hampurilainen, Pimanovs kertoo.

Koska matkailijat eivät vielä ole koronarajoitusten takia palanneet Tallinnaan sankoin joukoin, ravintola tarjoaa alkuun aamiaista ja illallista. Heinäkuun puolella on tarkoitus aloittaa sunnuntaibrunssit. Myöhemmin syksyllä on bisneslounaiden vuoro.

– Myös brunssimenuun on tarkoitus tuoda muutamia grillissä valmistettuja ruokalajeja, Pimanovs lisää.

City Grill House -ravintolassa on myös laivojen Bon Vivant -ravintoloista tuttu viiniseinä, josta asiakas voi valita sopivan juoman ruoan oheen.

Leib on nyt Lee

Monelle suomalaismatkailijallekin tuttu, Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola Leib sulki ovensa viime vuoden puolella. Ravintolan omistajat kuitenkin ilmoittivat heti, että ravintola avautuu vuoden 2021 aikana uudella konseptilla. Nyt samalla paikalla, Uus-kadun varressa sijaitsee ravintola Lee, joka keskittyy jaettaviin annoksiin ja yhteisölliseen syömiseen. Ravintolan nimikin merkitsee muinaista virolaista tulisijaa, jonka ääreen kokoonnuttiin yhdessä valmistamaan ruokaa ja syömään. Ravintola jatkaa edelleen tiivistä yhteistyötä virolaisten pientuottajien kanssa.

Klaus Kohvik on nyt Sabin Audiobaar

Tallinnan kalatorin kupeessa, kivenheiton päässä entisestä Linda Linen terminaalista sijaitsi aikanaan viihtyisä ravintola Klaus Kohvik. Sitten ravintolarakennus meni remonttiin ja paikka oli tyhjillään jonkun aikaan. Tänä kesänä tiloissa avautui rento Sabin Audiobaar. Se on ravintolan lisäksi levykauppa, jossa pääsee myös kuuntelemaan levyjä. Lisäksi dj:t käyvät siellä iltaisin soittamassa ja aamuisin ravintolan pihaterassilla on tarjolla joogaa. Menussa on monenlaista pientä syötävää, kuten salaatteja, erilaisia lämpimiä voileipiä ja keittoja. Lisäksi on päivittäin vaihtuva lounaslista.

Lisää panimoravintoloita Telliskiveen

Telliskivessä edustettujen pienpanimoiden määrä kasvaa. Itä-Virosta kotoisin olevan Purtsen panimon viime kesänä avautuneen tap roomin lisäksi ovensa on nyt avannut Viron eteläisestä naapurimaasta Latviasta, Valmieran kylästä, kotoisin olevan Valmiermuižan panimon olutmyymälä ja baari.