T24 | Viron kansallismuseon pysyväisnäyttelyssä voi vierailla koko loppuvuoden ajan ilmaiseksi

Tartossa sijaitseva Viron kansallismuseo ERM muutti helmikuussa pysyväisnäyttelynsä maksuttomaksi yleisölle. Kokeilusta saatujen kokemusten perusteella maksuttomuutta jatketaan vuoden 2021 loppuun saakka.

Viron kansallismuseon johtajan Alar Kariksen mukaan virolaisen kulttuurin tarinaa ja virolaisten elämää laajasti kuvaavan pysyväisnäyttelyn pitäisi olla ilmainen kaikille.

– Jos tämä johtaa siihen, että sekä useampi virolainen että museovieras tietää enemmän virolaisten kulttuurihistoriasta, olemme täyttäneet tavoitteemme. Lisäksi jos ERM onnistuu näin houkuttelemaan vieraiksi ihmisiä, jotka eivät ole koskaan aiemmin käyneet museoissa, on toivoa, että he vierailevat muissakin Viron museoissa, Karis sanoo.

Ilmaisen testijakson aikana tehty kävijätutkimus kertoi, että Viron kansallismuseossa vieraili silloin monia ihmisiä, jotka eivät koskaan aiemmin olleet käyneet siellä.

Kolmasosa kyselyyn vastanneista sanoi, etteivät he olleet koskaan käyneet ERM:issä, ja 30 prosenttia totesi, että vapaa pääsy museoon oli heidän vierailunsa syy. Lisäksi 70 prosenttia kävijöistä osti myös lipun muihin museon näyttelyihin.

Viron kansallismuseo Tartossa on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin joka päivä klo 10–18.

Viron kansallismuseon pysyväisnäyttely

ERM:in pysyväisnäyttely Kohtaamisia (Kohtumised) antaa museovieraille katsauksen Virossa asuvien ihmisten arjesta, kielestä, kansanperinteestä sekä osaamisesta ja taidoista. Näyttely avattiin uuden museon avautuessa yli neljä vuotta sitten. Liki 4 000 neliömetrin kokoisessa näyttelyssä on esillä tuhansia esineitä, kuvia ja äänitallenteita Viron kansallismuseon omista ja Viron muiden museoiden arkistoista ja kokoelmista eri aikakausilta. Useat näyttelyesineistä ovat esillä ensimmäistä kertaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut