T24: Telliskiven yöelämää rauhoitetaan sulkemalla baarit viikonloppuisin puolilta öin

Kuvituskuva Katja Juurikko

Thea Ekholm

Ravintoloiden koronarajoitusten poistuttua alkukesästä Tallinnassa, Telliskiven alueen ravintoloiden yöelämä muuttui turhankin vilkkaaksi. Alueelle kerääntyi suuria joukkoja juhlivia ihmisiä, jotka aiheuttivat järjestyshäiriöitä. Asiasta kertoi Pealinn-lehti.

Poliisi, Tallinnan paikallispoliisi (MUPO) ja paikalliset ravintolayrittäjät ovat yhteistyössä päättäneet, että paras tapa hillitä järjestyshäiriöitä ja ihmisten kerääntymistä alueelle, on sulkea alueen ravintolat viikonloppuisin jo keskiyöllä.

Lämpimät säät ovat houkutelleen ihmisiä Telliskiven lisäksi myös Noblessnerin sataman alueelle, jossa on myös ollut jonkin verran järjestyshäiriöitä. Poliisi sekä Tallinnan paikallispoliisi partioivat Telliskivessä ja Noblessnerin satamassa mahdollisimman paljon, ja erityisesti viikonloppuisin poliiseja on enemmän liikkeellä.

– Ymmärrämme, että kesä ja poistuneiden rajoitusten mukanaan tuoma vapaus hämärtää juhlimisen rajoja, mutta toivomme, että ihmiset pitäisivät hauskaa niin, että ilta päättyy turvallisesti ja rauhallisesti, Tallinnan keskusta-alueen partiointipalvelun päällikkö Taavi Kirss sanoo.

Nyt sovittujen rajoitusten lisäksi Tallinnassa tulevat 1. syyskuuta alkaen voimaan tiukemmat alkoholin myyntiä koskevat säännöt. Arkipäivisin alkoholin myynti on lopetettava ravintoloissa klo 02.00 ja viikonloppuisin klo 03.00.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut