T24: Viron taidemuseon kotisivut palvelevat myös suomen kielellä - Viiden museon näyttelytarjontaan tutustuminen on helppoa

Thea Ekholm

Tiesitkö, että Viron taidemuseolla on myös suomenkieliset kotisivut, joilla pystyy tutustumaan kaikkien viiden Tallinnassa sijaitsevan taidemuseon menneisiin, avoinna oleviin ja tuleviin näyttelyihin?

Suomalaisten taiteenystävien iloksi verkkosivusto esittelee niin taidemuseo Kumun, Kadriorgin taidemuseon, Adamson-Ericin museon kuin Nigulisten museonkin näyttelytarjontaa.

Taidemuseo Kumussa on avautunut uusi perusnäyttely Identiteettimaisemat, joka esittelee Viron taidetta vuosilta 1700–1945. Näyttely keskittyy esittelemään Viron vanhempaa taidetta maan monikansallisesta historiasta käsin. Tarkastelussa ovat baltiansaksalaisen ja virolaisen visuaalisen kulttuurin yhteenpunoutuminen, taiteen rooli Viron nuoressa kansallisvaltiossa, unelmat modernista elämästä, naistaitelijoiden ääni, 1930-luvun autoritaarisen aikakauden ja toisen maailmansodan ajan taide sekä virolaisten identiteettimaisemien syntytarina.

Nigulisten museo Tallinnan Vanhassakaupungissa on yksi harvoja entisessä sakraalirakennuksessa toimivia museoita Pohjois-Euroopassa. Sen vuoksi keskiaikaista ja varhaismodernia kirkkotaidetta voidaan esitellä sen historiallisessa kontekstissa. Museossa säilytetään Viron arvokkainta ja suurinta kirkkotaidekokoelmaa.

Tällä hetkellä Nigulisten museossa on esillä marttyyripyhimys neitsyt Dymphnan traagista elämää ja kärsimyskertomusta esittelevä Pyhän Dymphnan alttarikaappi. Sen on maalannut noin vuonna 1505 Goossen van der Weyden, kuuluisan Rogier Van der Weydenin pojanpoika.

Kadriorgin taidemuseon upea näyttely Memlingistä Rubensiin - Flanderin kultakausi esittelee runsaan valikoiman teoksia The Phoebus Foundationin 1400–1600-luvun flaamilaisen taiteen kokoelmasta, ja tuo katsojan eteen läpileikkauksen kyseisen aikakauden belgialaisen taidekulttuurin monitahoisuudesta. Esillä on aikakauden hengellistä ja valtaeliittiä samoin kuin hovinarri Elisabet sekä taidehistorian arvokkaita suurteoksia huippunimiltä kuten Hans Memling, Catharina van Hemessen, Frans Floris, Peter Paul Rubens ja Anthony van Dyck. Näyttely on avoinna 31.10.2021 saakka.

Myös Adamson-Ericin museossa on avautunut uusi perusnäyttely Modernismi ja monipuolisuus, joka tuo esiin taiteilijan monipuolisuuden niin herkkänä maalarina kuin merkittävänä muotoilijana ja korostaa hänen idearikkauttaan ja dynaamista liikkumistaan eri taiteenlajien parissa.

Tutustu Viron taidemuseon suomenkieliseen verkkosivuun ja näyttelytarjontaan täällä .

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut