T24 | Virolaiset majoituspalveluiden tarjoajat menettivät koronan takia vähemmän yöpymisiä kuin EU:ssa keskimäärin

Euroopan unionin alueella sijaitsevissa majoitusliikkeissä vietettyjen öiden määrä laski huhtikuun 2020 ja maaliskuun 2021 välisenä aikana 61 prosenttia. Virossa yöpymisvuorokausien määrä tippui hiukan vähemmän eli reilut 50 prosenttia. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Niistä EU-maista, joista matkailijoiden yöpymistilastoja on saatavilla, yöpymisvuorokausien määrä laski eniten Maltalla (80 %), Espanjassa (78 %), Kreikassa (74 %), Portugalissa (70 %) ja Unkarissa (66 %). Pienimmät pudotukset rekisteröitiin Hollannissa ja Tanskassa.

Ulkomaisten turistien yöpymiset vähenivät EU:n alueella keskimäärin 79 prosenttia, kun taas kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 45 prosenttia.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten määrä väheni kaikissa jäsenvaltioissa, mutta eniten Espanjassa (90 %), Romaniassa (89 %) ja Unkarissa ja Suomessa (88 %). Virossa lasku oli 79 prosenttia.

Kotimaan matkailijoiden yöpymiset kasvoivat vain Sloveniassa (25 %) ja Maltalla (20 %), mutta kotimaan matkailun osuus näiden valtioiden taloudesta ei ole riittävän suuri, jotta se korvaisi kansainvälisen turismin voimakkaan vähentymisen.

Vaikka kotimaan matkailijoiden yöpymiset vähenivät myös Virossa, noin 10 prosentin lasku majoituksissa oli EU:n pienimpiä.

Viron tilastokeskuksen mukaan vuonna 2020 Viron majoitusliikkeissä yöpyi yhteensä lähes kaksi miljoonaa turistia, mikä on 48 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut