T24 | Virossa on jo parempi koronatilanne kuin Suomessa

Vielä maaliskuussa Viro sai roppakaupalla negatiivista julkisuutta, kun maa nousi koronaviruksen ilmaantuvuusluvulla mitattuna koko Euroopan pahimmaksi korona-alueeksi.

Nopeasti käyttöön otetut tiukat rajoitukset ja maskipakko kuitenkin pysäyttivät viruksen etenemisen ja nyt Virossa on jo parempi koronatilanne kuin Suomessa.

Viron terveysviraston perjantaina 9. heinäkuuta julkaisemien tietojen mukaan massa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 39 uutta koronavirustartuntaa. Samaan aikaan Suomessa on THL:n mukaan tehty 302 uutta koronavirusdiagnoosia.

Suomessa suurin osa uusista tartunnoista (100 kpl) löydettiin Helsingistä. Virossa Tallinnan osuus uusista tartunnoista oli vain 12 kappaletta.

Virossa sairaalahoidossa on koronan vuoksi enää 25 potilasta, joista kolme on tehohoidossa. Suomessa sairaalahoidossa on 42 ihmistä, joista kahdeksan on tehohoidossa.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 37 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Suomessa ilmaantuvuusluku on noussut 45,5:een.

Suomessa HUS:in alueen ilmaantuvuusluku on puolestaan noussut jo 74,5:een, kun sen Viron Harjumaan maakunnassa, missä Tallinnakin sijaitsee, on vain 40,49.

Virossa koronarokotuksen on saanut 577 556 ihmistä, joista 482 652 on saanut myös toisen annoksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut