Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viron ilmatieteenlaitos varoittaa poikkeuksellisen lämpimästä säästä – Uusi viikko tuo mukanaan uuden lämpöaallon

Viikonloppuna Viroon saapui uusi lämpöaalto, joka sai elohopean nousemaan monin paikoin yli 30 asteen. Edellinen lämpöaalto maassa koettiin kesäkuun puolella, jolloin useat jopa vuosikymmeniä vanhat lämpöennätykset rikkoutuivat.

Viron ilmatieteenlaitoksen mukaan myös tällä viikolla on odotettavissa ennätyskorkeita lämpötiloja ja keskiviikkona lämpötila voi paikoin nousta jopa 35 asteeseen.

Viron kaikkien aikojen lämpöennätys, 35,6 astetta on mitattu vuonna 1992 Võrussa. Nyt kesäkuussa saavutettiin uusi kuukauden keskimääräisen lämpötilan ennätys, joka oli 18,8 astetta.

Uuden lämpöaallon johdosta Viron ilmatieteenlaitos on antanut toisen asteen metsäpalovaroituksen sekä toisen asteen säävaroituksen korkeista lämpötiloista. Helteisestä säästä johtuva varoitus on koskenut koko Viroa sunnuntaiaamusta alkaen.

Toisen asteen säävaroituksen ollessa voimassa ihmisiä pyydetään seuraamaan sääennusteita ja noudattamaan viranomaisten antamia suosituksia.