Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinna kisaa neljän finalistin joukossa Euroopan vihreän pääkaupungin tittelistä vuodelle 2023

Tallinnan kaupunki on päässyt neljän finalistin joukkoon vuoden 2023 Euroopan vihreä pääkaupunki -kilpailussa. Muut finalistit ovat Ruotsin Helsingborg, Puolan Krakova ja Bulgarian Sofia. Kilpailun voittaja valitaan syyskuussa.

Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvartin mukaan kaupunki on asettanut tavoitteekseen vihreän vallankumouksen toteuttamisen kaikilla osa-alueilla. Se on myös käynnistänyt jo useita hankkeita, jotka olivat mukana vuoden 2022 kilpailuhakemuksessa. Silloinkin Tallinna pääsi kilpailun finaaliin.

– Pääsy kilpailun finaaliin kahtena vuotena peräkkäin antaa meille positiivista palautetta ja inspiraatiota asetettujen tavoitteiden toteuttamisessa, Kõlvart sanoo.

Yhteensä 20 kaupunkia haki Euroopan vihreän pääkaupungin titteliä vuodelle 2023. Mukana ei ollut yhtään kaupunkia Suomesta. Tallinna on hakenut titteliä aikaisemmin vuosina 2018, 2019, 2020 ja 2022 ja päässyt finaaliin nyt kaksi kertaa.

Lue myös: Tallinna oli Euroopan vihreä pääkaupunki 2022 -finalisti, mutta tittelin vei Ranskan Grenoble

Euroopan vihreä pääkaupunki -hankkeen tavoitteena on parantaa eurooppalaisten kaupunkien elinympäristöä ja antaa tunnustusta kaupunkien pyrkimyksille parantaa asukkaidensa elämänlaatua ja elinympäristöä. Euroopan komissio antaa tittelin kaupungille, joka on parantanut kaupunkiympäristöä ja aikoo muuttaa sitä eri toimintojen kautta.

Jokaisen ehdolla olevan kaupungin toimia asukkaiden elämänlaadun ja elinympäristön parantamiseksi arvioidaan 12 eri osa-alueelle, jotka ovat ilmanlaatu, melu, jätehuolto, vesi, luonnon monimuotoisuus, kestävä maankäyttö, vastuullinen talouskasvu ja ekoloogiset innovaatiot, ilmastonmuutoksen hillitseminen, sopeutuminen ilmastonmuutokseen, kestävä kaupunkiliikenne, energiatehokkuus ja hallinto.