Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viro on kahvilapäivien ja ravintolaviikkojen maa

Kesä on Virossa erilaisten ruokatapahtumien ja kahvilapäivien huippusesonkia. Yleensä kesä-, heinä- ja elokuussa lähes joka viikonloppu on jonkinlainen ruokatapahtuma jossain päin Viroa.

Varsinkin kotikahvilapäivistä on tullut suosittu osa erilaisia tapahtumia. Niiden aikana kuka tahansa voi avata kahvilan kotipihalleen ja tarjoilla siellä suosikkireseptiensä mukaan valmistettuja herkkuja.

Kotikahviloissa on tarjolla yleensä makeita ja suolaisia leivoinnaisia, mutta esimerkiksi Viimsin kotikahviloiden tuotevalikoimaan ovat useana vuonna kuuluneet myös erikoisemmat herkut, kuten sushit ja tacot.

Kahvilatapahtumat julkaisevat yleensä verkkosivuillaan tai Facebookissa kartan mukana olevista kahviloista, joten matkailijankin on helppo suunnistaa paikan päälle. Verkosta voi etsiä tietoa Viron kahvilapäivistä tai ravintolaviikoista hakusanoilla ”kohvikutepäev” ja ” restoranide nädal”.

Tänä vuonna korona perui monia alkukesän tapahtumia, mutta vielä loppukesästä ja alkusyksystä ehtii halutessaan osallistua moneen kiinnostavaan ruokatapahtumaan.

Esimerkiksi 17. heinäkuuta vietetään kotikahviloiden päivää Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä ja 31.7. kotikahviloiden päivä järjestetään Muhun saarella. Elokuun 5.–7. päivä kotikahviloiden päivää vietetään Hiidenmaalla ja 7.8. on vuorossa Haapsalun makujen promenadi. Lisäksi 21.–22. elokuuta Peipisijärven ympäristössä avautuu 175 kilometriä pitkä Peipsin ruokakatu, jonka varrella on monenlaisia pop up -ravintoloita tarjoamassa paikallisia herkkuja.

Syksyllä on vielä luvassa Saarenmaan ruokafestivaalit (2.–12.9.), Tallinnan ravintolaviikko (1.–7.11.) ja Tallinnan Black Food Festival (6.11.).