T24 | Virossa hotelli- ja ravintola-ala kärsii mittavasta työvoimapulasta

Vaikea koronavuosi sai Virossa monet hotelli- ja ravintola-alan työntekijät vaihtamaan alaa, kun matkailun loputtua myös työt loppuivat.

Viron hotelli- ja ravintola-alan liiton puheenjohtajan Ain Käppin mukaan alalla kärsitäänkin henkilöstöpulasta ja koitetaan epätoivoisesti etsiä uutta työvoimaa.

Ain Käppin mukaan ongelmana on nyt se, että kun koronarajoitusten jälkeen yhteiskunta viimein avautui, kaikki alan yritykset etsivät osaavaa työvoimaa samaan aikaan.

– Jos ennen oli yksi hotelli, joka rekrytoi, niin nyt ne kaikki tekevät niin. Uusien henkilöiden palkkaaminen voi myös viedä kauan, jos ihmisillä ei ole aikaisempaa kokemusta alalta. Lisäksi palvelualan maine epävarmana työnantajana voi olla este rekrytoinneille, Käpp sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Viron hotelli- ja ravintola-alan liitto tekee parhaillaan yhteistyötä Viron työttömyyskassan kanssa opettaakseen työttömille henkilöille alalla tarvittavaa osaamista.

Koronakriisin jälkeen Virossa on työvoimapulaa myös muilla aloilla. Viron työttömyyskassan tekemän työvoimabarometrin mukaan tarvetta on ainakin hitsaajille, hoiva-alan työntekijöille, it-asiantuntijoille sekä palvelualan henkilöstölle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut