T24: Kauksin ranta Peipsijärvellä on luonnonkaunis lomanviettopaikka

Thea Ekholm

Viron suurimman järven, Peipsijärven, rannikolla on useita hienoja hiekkarantoja. Yksi kauneimmista rannoista sijaitsee Kauksissa, reilun tunnin ajomatkan päässä niin Tartosta kuin Narvastakin.

Kauksi on tunnettu erityisesti laulavasta hiekastaan, sillä tuulen ja hienon hiekan yhteisvaikutuksesta syntyy eräänlaista musiikkia. Hiekka laulaa myös paljaan jalan alla.

Kesällä 2021 Kauksin rannalle valmistu uusi monitoimikeskus Kauksi rannahoone. Alutagusen kunnan omistamassa ja EU-tuella rakennetussa talossa toimii ensimmäisenä kesänä pop up -kahvila ja yläkerrassa on tapahtumien järjestämiseen sopiva tila, jossa järjestetään muun muassa konsertteja. Talon pihalla paikalliset ruokarekat tarjoavat lounasta rantalomailijoille.

Kauksi rannahoonen naapurissa sijaitsee jo neuvostoaikana toiminut lomakylä Kauksi puhkeküla, jossa on 74 vuokrattavaa 2-3 hengen mökkiä. Mökeissä ei ole muita mukavuuksia kuin sähkö, wc- ja suihkutilat ovat kaikille yhteiset. Ruokaa voi laittaa grillikatoksessa tai käydä syömässä lomakylän omassa ravintolassa, joka on avoinna myös muille asiakkaille. Lisäksi lomakylässä on kaksi modernia mökkiä, hienolla järvinäköalalla. Neljälle hengelle sopivat mökit ovat käytössä ympäri vuoden.

Upeaa hiekkadyynien reunustamaa rantaa on Peipsijärven pohjoisrannikolla Rannapungerjasta Vasknarvaan saakka yli 30 kilometriä.

Rannikolla sijaitsee useita majoitusta tarjoavia lomakyliä sekä Viron metsähallituksen RMK:n ylläpitämiä leirintäalueita.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut