T24 | Tunnetko jo nämä Tallinnan ainutlaatuiset museot?

Tiesitkö, että Tallinnassa on useita Euroopan ja jopa maailman mittakaavassakin ainutlaatuisia museoita, jotka toimivat taustaltaan kiinnostavissa ja harvinaislaatuisissa kohteissa?

Nigulisten museo

Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva Nigulisten museo on yksi Pohjois-Euroopan harvoista kirkossa toimivista museoista. Siellä on esillä kaksi harvinaislaatuista esinettä: kansainvälisesti tunnetuin Virossa sijaitseva taideteos eli fragmentti Bernt Notken Kuolemantanssi-maalauksesta sekä myöhäiskeskiajalla Hermen Roden työpajalla veistetty kaappialttari, joka on yksi maailman parhaimmin säilyneistä ja suurimmista lajissaan.

KGB:n vankisellit

Neuvostoaikana Pagari 1 Tallinnassa oli koko Viron pelätyin ja pahamaineisin osoite. Siellä nimittäin piti päämajaa Neuvosto-Viron sisäasioiden kansankomissariaatti, myöhemmältä nimeltään KGB, jonka vankisellit sijaitsivat rakennuksen kellarikerroksessa. Nykyään tyylikäs jugendtalo on entisöity ja osa siitä palvelee taas alkuperäisessä tarkoituksessaan asuinrakennuksena. Kellarissa sijainneista vankiselleistä puolestaan on tehty Miehitysten ja vapauden museo Vabamun toinen toimipiste, joka esittelee talon KGB:n aikaan liittyviä vaiheita.

Lentosataman merimuseo

Tallinnan suosituimmaksi museoksikin tituleerattu Lentosataman merimuseo on rakennettu viime vuosisadan alussa valmistuneisiin vesitasohalleihin. Ne olivat osa Pietari Suuren merilinnoitusta, joka rakennettiin Tallinnan lahden rannoille. Vesitasohallit olivat valmistuttuaan ainutlaatuiset sekä kokonsa että rakennusteknisten ratkaisujen osalta. Vesitasohallit ovat nimittäin maailman suurin ilman sisätukia rakennettu teräsbetonikuorinen rakennus. Vuonna 2012 halleissa avattiin Viron merimuseon toinen toimipiste, jossa on esillä muun muassa aito 1930-luvun sukellusvene.

Lue lisää muista Tallinnan ainutlaatuisista museoista Visit Tallinn -sivustolta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut