T24: Tunnetko jo nämä Tallinnan eeppiset kadut?

Lühike Jalg johtaa Toompealta alas vanhaan kaupunkiin. Visit Tallinn / Kadi-Liis Koppel

Thea Ekholm

Tallinnassa on yli 1 600 katua, joista jokaisella on oma tarinansa. Jollain niistä on karmiva historia, joku niistä on erityisesti matkailijoiden suosiossa ja jonkun alla virtasi ennen joki.

Kaunein katu

Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva Katariina käik eli Katariinankuja on pieni ja tunnelmallinen kadunpätkä, joka on Vene- ja Müürivahe-katujen välissä. Kuvauksellinen kuja on ikuistettu moniin matkailijoiden valokuviin.

Kulttuurikatu

G. Otsa on katu, joka on saanut nimensä ooppera- ja viihdelaulaja Georg Otsin mukaan. Otsin nimikkokadulla sijaitsevat hänen nimeään kantava musiikkikoulu, Viron draamateatteri, Viron kansallisooppera Estonia sekä Alexela-konserttitalo.

Keskiaikainen katu

Aida-katua voi olla vaikea löytää vanhasta kaupungista, mutta kun pääset perille, huomaat siirtyneesi suoraan keskiajalle. Itsessään katu on melko koruton, mutta se on kuitenkin suosittu hääkuvauskohde.

Vanhin katu

Pikk-katu on ollut olemassa melkein tuhat vuotta. Se on vanhan kaupungin vanhin ja myös pisin katu. Keskiaikaisessa Tallinnassa Pikk oli pääkatu, Lai-kadun ohella, ja johti Toompealta merelle asti.

Kummituskatu

Lühike Jalg on se kapea porraskatu, joka johtaa Toompealta alas vanhaan kaupunkiin ja jolla liikkuvat myös aaveet. Siellä on nähty munkki ja kuultu läheisestä Neitsyttornista kantautuvia askelia ja ovien paukuttelua.

Kattava listaus Tallinnan eeppisistä kaduista löytyy täältä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut