Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinnan sataman uusi kansainvälisten risteilijöiden terminaali avasi ovensa

Tallinnan sataman uusi, ympäristöystävällinen kansainvälisten risteilijöiden käyttöön tarkoitettu risteilyterminaali avautui viime viikolla.

Nykyaikainen, huipputekninen ja monikäyttöinen terminaalirakennus on rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan ympäristöystävällisistä materiaaleista. Lisäksi rakennus on erittäin energiatehokas. Se lämmitetään merestä kerättävällä lämmöllä ja se saa energiansa aurinkopaneeleista.

Tallinnan sataman hallintoneuvoston puheenjohtajan Valdo Kalmin mukaan uuden terminaalin myötä Tallinnan satama voi auttaa risteilyoperaattoreita tarjoamaan matkustajille ympäristöystävällisiä palveluita. Lisäksi risteily-yritykset voivat vähentää ympäristöjalanjälkeään käyttämällä ympäristöystävällisiä satamapalveluita.

Pohjoismaiseen ilmastoon suunniteltua rakennusta voidaan käyttää energiatehokkaasti risteilykauden ulkopuolella tapahtumien, konserttien ja konferenssien järjestämiseen.

Lue myös: YIT on allekirjoittanut Tallinnan sataman kanssa sopimuksen uuden risteilyterminaalin rakentamisesta Tallinnaan

Risteilyterminaalissa on viihtyisä kattoterassi näköalapaikkoineen ja ravintoloineen, jossa muutkin matkailijat ja kaupunkilaiset voivat nauttia merinäköalasta. Lisäksi terassilta alkaa uusi, kaikille avoin rantapromenadi, joka yhdistyy satama-alueen kupeessa kulttuurikilometrinä tunnettuun kävelytiehen. Sitä pitkin voi satamasta kävellä Patarein merilinnoituksen ja Lentosataman kautta Noblessneriin saakka.