Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa vesillä tapahtuneet onnettomuudet ovat lisääntyneet – Alkoholilla on yhä useammin osuutta asiaan

Viron pelastuslaitoksen mukaan vesillä tapahtuneet onnettomuudet ovat lisääntyneet vuoteen 2020 verrattuna, sillä vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana Virossa on jo hukkunut 34 ihmistä.

Myös hukkumistapausten, jossa alkoholi on osallisena, määrä on noussut. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Vuonna 2020 Virossa tapahtui yhteensä 94 onnettomuutta vesillä. Tänä vuonna Viron pelastuslaitos on vastannut seitsemän kuukauden aikana jo 163 puheluun, jotka liittyvät vesillä tapahtuneeseen onnettomuuteen.

– Näiden surullisten tilastojen syynä on pääasiassa ihmisten tapa yliarvioida uimataitoaan, alkoholinkäyttö sekä se, etteivät he pidä silmällä lapsiaan. Usein tämä kaikki yhdistyy, Nõmmen pelastusyksikön johtaja Tõnis Ristmägi toteaa.

Pelastuslaitoksen järjestävät Viron suosituilla uimapaikoilla pitkin kesää tietoiskuja onnettomuuksien estämiseksi ja lapsiperheitä muistutetaan siitä, että aikuiselle turvallinen veden syvyys voi olla vaarallinen lapselle. Lisäksi pelastuslaitos on asentanut uimarannoille turvapoijuja, joihin voi tarttua, jos voimat loppuvat kesken uimisen.

Virossa veneisiin liittyvät onnettomuudet liittyvät pääasiassa veneiden ylikuormaukseen, kokemattomuuteen ja alkoholin käyttöön.

– Tilastot osoittavat, että jos ihmisillä olisi veneissä pelastusliivit, näitä onnettomuuksia ei tapahtuisi. On myös tärkeää pukea ja kiinnittää pelastusliivi oikein, muuten se irtoaa ihmisen pudotessa veteen, Ristmägi muistuttaa.

Viron pelastuslaitoksen alkuvuoden tilastot kertovat, että humalassa olleiden hukkuneiden määrä on noussut viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Viime vuonna hukkuneista alkoholia oli käyttänyt 63 prosenttia, kun luku oli tänä vuonna jo 71 prosenttia.