T24: Helsingin Länsisatamassa otettiin käyttöön toinen automaattinen laivankiinnitysjärjestelmä – Se pienentää vilkkaiden laituripaikkojen päästöjä

Thea Ekholm

Helsingin Satama on rakentanut Länsisatamaan Länsiterminaali 2:en kupeeseen toisen automatisoidun laivankiinnitysjärjestelmän, jonka otti ensimmäisenä käyttöön Eckerö Linen m/s Finlandia.

Automatisoitu laivankiinnitysjärjestelmä nopeuttaa alusten kiinnitystä ja irrotusta sekä pienentää päästöjä Länsisatamassa ja sen ympäristössä.

Länsisataman tiheässä, nopeiden kääntöaikojen laivaliikenteessä sillä on selvä positiivinen vaikutus, kun aluksella kuluu satamassa entistä vähemmän aikaa.

— Olemme tyytyväisiä, että järjestelmä on saatu käyttöön. Tavoitteena on sujuvoittaa laituriin kiinnittymistä ja lähtöä. Ennakko-oletuksemme on, että automooring-järjestelmällä saavutetaan 5 minuutin aikasäästö. Se voidaan hyödyntää merimatkalla hiljaisempana nopeutena ja polttoaineen säästönä, josta ympäristö kiittää, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen sanoo.

Helsingin Satama on viime vuosina tehnyt useita teknologisia investointeja, jotka sujuvoittavat satamatoimintoja ja seuraavaksi odotellaan digitaalista satamaohjausta. Lisäksi Helsingin Satama on sitoutunut toteuttamaan Hiilineutraalin Sataman vuoteen 2035 mennessä.

— Automaattinen kiinnitysjärjestelmä on tärkeä osa toimenpideohjelmaamme, Helsingin Sataman satamamestari Antti Pulkkinen kertoo.

Järjestelmä vähentää vilkkaiden laituripaikkojen päästöjä, mikä on erityisen tärkeää, koska matkustajasatamat sijaitsevat lähellä asutusalueita.

Uusi automaattinen kiinnitysjärjestelmä muodostuu kuudesta. kahden tarraimen MoorMaster-yksiköstä, jotka imaisevat laivan kyljen laiturin lepuuttajia vasten alipaineistettujen paneelien avulla. Kiinnitysjärjestelmän ohjaus hoituu kauko-ohjatusti aluksen komentosillalta tai maista käsin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut