T24 | Viro on kiristänyt koronarajoituksia – Matkustajien koronatodistuksia tarkistetaan kuitenkin vain pistokokein

Myös Virossa koronatartuntojen määrä on kasvanut jo muutaman viikon ajan. Niinpä maan hallitus on joutunut kiristämään koronarajoituksia uudestaan.

Maskipakko palasi julkiseen liikenteeseen 2. elokuuta alkaen. Lisäksi tapahtumien, joissa ei tarkisteta osallistujien koronatodistuksia, osallistujamäärää rajattiin 9. elokuuta alkaen.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku kasvoi Suomessa jo elokuun alussa niin suureksi, että Viro lisäsi Suomen maahantulomallinsa keltaiseen kategoriaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Viro on edellyttänyt 2. elokuuta alkaen maahan tulevilta suomalaisilta joko todistusta täydestä koronarokotussarjasta (viimeisin rokote on pitänyt ottaa 14 vrk ennen matkaa), todistusta sairastetusta koronasta tai alle 72 tuntia vanhaa negatiivista koronatestiä. Testivaatimus ei koske alle 12-vuotiaita lapsia.

Virossa koronatodistusten tarkastaminen kuuluu Viron terveysviraston tehtäviin, mutta resurssipulan vuoksi virka-apua kenttätyöhön on pyydetty Viron poliisi- ja rajavartiolaitokselta. Koronatodistusten tarkastuksia tehdään Tallinnan satamassa rajavartioiden toimesta pistokokein, eikä kaikkia matkustajia tarkasteta kuten Suomessa.

Maanantaista 9. elokuuta alkaen Virossa on ryhdytty tarkastamaan koronatodistuksia myös konserteissa, museoissa, kylpylöissä ja ravintoloissa. Todistukset tarkistetaan sekä virolaisilta että matkailijoilta.

Jos matkailijalla ei ole esittää todistusta täydestä rokotussarjasta, sairastetusta koronasta tai negatiivisesta koronatestituloksesta, moni palvelu ja vierailu jää haaveeksi.

Koronatodistuksia ei tällä hetkellä edellytetä Virossa alle 18-vuotiailta, eikä niitä vaadita kaupoissa tai majoituspaikoissa. Mutta hotelliaamiaisella todistusta saatetaan kyllä kysyä.

Viron terveysviraston mukaan maassa diagnosoitiin tiistaina 10. elokuuta 290 uutta koronavirustartuntaa. Virossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 210,6 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Suomessa puolestaan diagnosoitiin maanantaina 9. elokuuta 449 uutta koronavirustartuntaa. Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Suomessa 164,9.

Virossa koronarokotteen on saanut jo 671 113 ihmistä, joista 582 886 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut