Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Liikuteltavat nopeusvalvontakamerat ovat saaneet Virossa alkuvuonna kiinni kaksi kertaa enemmän ylinopeutta ajavia kuin viime vuonna

Jo kahden vuoden ajan Viron poliisi- ja rajavalvontalaitoksella on ollut käytössä liikuteltavat nopeusvalvontakamerat. Tänä vuonna kamerat ovat keränneet Viron valtiolle erityisen paljon rahaa. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksella on käytössä 67 kiinteää nopeusvalvontakameraa sekä kahdeksan liikuteltavaa nopeusvalvontakameraa.

Kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana liikuteltavat nopeusvalvontakamerat ovat Virossa rekisteröineet jo 107 653 nopeusrikkomusta, mikä tarkoittaa 2,1 miljoonan euron arvosta sakkoja. Vuoden 2020 aikana Virossa rekisteröitiin yhteensä 114 252 nopeusrikkomusta.

Kiinteät nopeusvalvontakamerat ovat rekisteröineet vuoden 2021 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 33 950 nopeusrikkomusta. Viime vuonna ne rekisteröivät yhteensä 87 496 rikkomusta.

Kaikista nopeusvalvontakameroiden tallentamista nopeusrikkomuksista 82 prosenttia on alhaisia rikkomuksia eli ylinopeutta ajetaan 3–9 kilometriä tunnissa.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen johtavan lainvalvontaviranomaisen Sirle Loigon mukaan viime vuoden alhaisempi nopeusrikkomusten määrä selittyy koronaviruksen aiheuttamalla poikkeustilalla, jonka aikana ihmiset ajoivat vähemmän.

Loigon mukaan liikuteltavien nopeusvalvontakameroiden tarkoitus on rauhoittaa liikennettä, ei kirjata nopeusrikkomuksia ja määrätä sakkoja.

– Tämän takia poliisi käyttää nopeusvalvontakameroista kertovia kylttejä, joiden käyttö ei olisi pakollista. Niiden käyttö auttaa kuitenkin pidentämään kameran vaikutusaluetta, Loigo sanoo.