Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24 | Tallinnan eläintarhan uuden Pilvimetsä-näyttelyrakennuksen peruskivi muurattiin

Tallinnan kaupunginhallitus tiedotti, että Tallinnan eläintarhan uuden Cloud Forest eli Pilvimetsä-näyttelyrakennuksen peruskivi on muurattu viime viikolla. Uuteen näyttelyrakennukseen rakentuu myöhemmin kaakkoisaasialainen trooppinen ekosysteemi.

Tallinnan kaupunginjohtajan Mihhail Kõlvartin mukaan uusi näyttelyrakennus antaa Tallinnan eläintarhalle entistä paremmat olosuhteet ja mahdollisuudet tehdä työtä lajien suojelun ja tutkimuksen parissa.

– Tallinnan eläintarha on myös suosittu matkailukohde, ja uskon, että Pilvimetsä-rakennuksesta tulee houkutteleva vierailukohde sekä kotimaisille että ulkomaisille matkailijoille, Kõlvart sanoo.

Kaakkois-Aasian sademetsien luonnon monimuotoisuutta esittelevä Pilvimetsä-rakennus jakautuu viiteen eri alueeseen: luolaan, tunneliin, kasvihuoneeseen, metsään ja terraarioon. Lisäksi sinne tulee pieni ravintola, josta avautuu näköala sademetsään ja eläintarhan tiikerilaaksoon.

Tallinnan eläintarhanjohtajan Tiit Maranin mukaan Pilvimetsä-näyttelyrakennuksen läpikulkeminen on kuin matka Kaakkois-Aasian halki.

– Alueen eläimistön esittelyn lisäksi haluamme antaa kävijöille kokonaiskuvan sademetsän ekosysteemistä ja käsityksen metsän elementtien välisistä yhteyksistä ja suhteista, Maran sanoo.

Tallinnan eläintarhan Pilvimetsä-rakennus on täysin ainutlaatuinen näyttelyrakennus, joka on syntynyt yhteistyössä eläintarhasuunnittelijoiden kanssa. Rakennuksen on suunnitellut ConArte OÜ ja sen kustannusarvio on 5,2 miljoonaa euroa. Tallinnan kaupungin osuus kustannuksista on 2,79 miljoonaa euroa ja loput 2,49 miljoonaa euroa tulevat Euroopan aluekehitysrahastolta.

Pilvimetsä-näyttelyrakennuksen pitäisi valmistua heinäkuuhun 2022 mennessä. Se avataan kuitenkin yleisölle vasta huhtikuussa 2023, jotta kasvit ja eläimet ehtivät sopeutua sinne.