T24: Uudistunut Nordic Hotel Forum avasi ovensa Tallinnassa – Hotellin peruskorjaus maksoi 12,5 miljoonaa euroa

Thea Ekholm

Keväällä 2020 alkanut koronakriisi sai useammankin hotellin Tallinnassa sulkemaan ovensa ja aloittamaan mittavan remontin.

Yksi täysin peruskorjatuista hotelleista on Tallinnan ydinkeskustassa sijaitseva Nordic Hotel Forum, joka vuoden kestäneen remontin aikana kunnostettiin lattiasta kattoon.

Kaikki hotellin 258 huonetta ovat saaneet remontin myötä uuden ilmeen ja hotellin rentoutumisalueen yhteyteen rakennettiin uusi kuntosali. Hotellin peruskorjauksen hinta oli 12,5 miljoonaa euroa, mikä on yksi alan suurimpia investointeja korona-aikana Virossa.

Uudistetun hotellin katutasossa sijaitsee nyt kaksi ravintolaa, joista ravintola Noholla on ainutlaatuinen japanilaistyylinen konsepti. Ravintola Nomel puolestaan toimii sekä aamiaisravintolana että juhlatilana.

Remontin aikana Nordic Hotel Forumissa otettiin myös käyttöön erilaisia viruksentorjunta- ja kontaktittomia palveluratkaisuja. Nordic Hotel Forum onkin ensimmäinen hotelli Virossa, jolla on virustorjuntalaitteet kaikkialla talossa.

– Esimerkiksi konferenssikeskuksessa on suomalaisen Genanon laitteet, jotka poistavat ilmasta nanohiukkaset, bakteerit ja virukset. Hotellin kokouskeskuksessa vieraille on tarjolla virolaisen Respiray-yhtiön ilmanpuhdistimia, jotka puhdistavat 99 prosenttia sisään hengitetystä ilmasta UV-säteilyllä, Nordic Hotel Forumin johtaja Feliks Mägus kertoo.

Myös hotellikonsepti muuttui remontin myötä.

– Ennustamme, että perhematkailu elpyy nopeammin kuin liikematkailu, minkä vuoksi rakensimme huoneitamme suuremmiksi ja perheille sopiviksi. Lisäksi on todennäköistä, että tulevaisuudessa liikematkailu yhdistyy yhä enemmän henkilökohtaisiin lomiin, minkä vuoksi monet hotellihuoneemme on nyt sisustettu erityisesti pidempää oleskelua varten, Mägus sanoo.

Nordic Hotel Forumin uudistuksen sisustusarkkitehteina toimivat Kaire Kemp-Tišler ja Ea Andla sisustussuunnitteluyritys Artakusta. Remontin rakennustyöt teki puolestaan Merko Oü.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut