T24 | Tiesitkö, että Helsingin Länsiterminaali T2:een pääsee kahdella ratikalla? – Nykyään sekä raitiovaunu 7 että 9 kulkevat terminaalille

Koska risteilymatkailu Helsinki-Tallinna-reitillä on koronan takia ollut viime aikoina vähäistä, moni ei ehkä tiedä, että jo toukokuusta alkaen julkisen liikenteen yhteydet Helsingin Länsiterminaali T2:een ovat parantuneet huomattavasti.

Parannus johtuu Jätkäsaaressa toukokuussa käyttöönotetuista uudesta Atlantinsillasta ja Atlantinkadun radasta, joita pitkin raitiovaunu 9 kulkee nykyään Pasilan asemalta Länsiterminaali T2:lle.

Uudistuksen myötä raitiovaunu 7 palasi takaisin vanhalle reitilleen, joka kulkee Länsiterminaali T2:lta Tyynenmerenkatua pitkin Pasilan asemalle.

Länsiterminaali T2:en kohdalla raitiovaunut 7 ja 9 vaihtavat linjatunnusta siten, että keskustasta Tyynenmerenkatua pitkin saapuva raitiovaunu 7 jatkaa linjana 9 Saukkopaaden kautta keskustaan ja Pasilan asemalle. Keskustasta Saukkopaaden kautta Länsiterminaalille saapuva raitiovaunu 9 puolestaan jatkaa linjana 7 Tyynenmerenkatua pitkin kohti keskustaa ja Pasilan asemaa.

Tämä käytäntö on voimassa niin kauan, kunnes Jätkäsaaren bunkkerin luokse suunniteltu raitiovaunujen kääntösilmukka valmistuu.

Jatkossa siis Länsiterminaali T2:en kohdalla voi hypätä kumpaan suuntaan tahansa kulkevaan raitiovaunuun, joko 7:aan tai 9:iin, molemmat kulkevat Kampin kautta Rautatieasemalle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut