Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tiesitkö, että Helsingin Länsiterminaali T2:een pääsee kahdella ratikalla? – Nykyään sekä raitiovaunu 7 että 9 kulkevat terminaalille

Koska risteilymatkailu Helsinki-Tallinna-reitillä on koronan takia ollut viime aikoina vähäistä, moni ei ehkä tiedä, että jo toukokuusta alkaen julkisen liikenteen yhteydet Helsingin Länsiterminaali T2:een ovat parantuneet huomattavasti.

Parannus johtuu Jätkäsaaressa toukokuussa käyttöönotetuista uudesta Atlantinsillasta ja Atlantinkadun radasta, joita pitkin raitiovaunu 9 kulkee nykyään Pasilan asemalta Länsiterminaali T2:lle.

Uudistuksen myötä raitiovaunu 7 palasi takaisin vanhalle reitilleen, joka kulkee Länsiterminaali T2:lta Tyynenmerenkatua pitkin Pasilan asemalle.

Länsiterminaali T2:en kohdalla raitiovaunut 7 ja 9 vaihtavat linjatunnusta siten, että keskustasta Tyynenmerenkatua pitkin saapuva raitiovaunu 7 jatkaa linjana 9 Saukkopaaden kautta keskustaan ja Pasilan asemalle. Keskustasta Saukkopaaden kautta Länsiterminaalille saapuva raitiovaunu 9 puolestaan jatkaa linjana 7 Tyynenmerenkatua pitkin kohti keskustaa ja Pasilan asemaa.

Tämä käytäntö on voimassa niin kauan, kunnes Jätkäsaaren bunkkerin luokse suunniteltu raitiovaunujen kääntösilmukka valmistuu.

Jatkossa siis Länsiterminaali T2:en kohdalla voi hypätä kumpaan suuntaan tahansa kulkevaan raitiovaunuun, joko 7:aan tai 9:iin, molemmat kulkevat Kampin kautta Rautatieasemalle.