T24: Virossa koronatodistuksen tarkastaminen on vähentänyt elokuvateattereiden ja kylpylöiden kävijämääriä

Mallikuva EU:n koronarokotustodistuksesta. .

Virossa on pian jo kahden viikon ajan ollut voimassa käytäntö, jossa muun muassa ravintoloiden, elokuvateattereiden, museoiden ja kylpylöiden on pitänyt tarkistaa kävijöidensä koronatodistukset, mikäli haluavat päästää sisätiloihin samaan aikaan yli 50 henkilöä ja ulkotiloihin yli 100 henkilöä.

Todistus pitää olla täydestä rokotussarjasta (2 kpl), sairastetusta koronasta tai negatiivisesta koronatestituloksesta. Todistukset tarkistetaan sekä virolaisilta että matkailijoilta.

Tallinnassa koronatodistuksen käyttöönotto on vähentänyt kävijöiden määrää monissa kohteissa. Erityisesti elokuvateattereiden ja kylpylöiden kävijämäärä on laskenut. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Koronapassia kokeillaan Helsingissä jo ensi viikolla – "Mahdollistaisi kevyemmät rajoitustoimet"

Elokuvateatteriketju Forum Cinemasin toimitusjohtajan Kristjan Kongon mukaan elokuvateattereiden kävijämäärät laskivat 40 prosenttia viime viikolla. Yleensä kylmenevä sää suosii elekuvateattereita, mutta nyt lippuja on myyty odotettua vähemmän. Kongon mukaan on vaikea arvioida, onko pudotus kokonaan koronapassin syytä.

Lue myös: Virossa ei pääse ravintoloihin, museoihin ja kylpylöihin ilman koronatodistusta

Tallinnassa sijaitsevan Kalev spa -kylpylähotellin hallituksen jäsenen Piret Betlemin mukaan hotellin vesipuiston kävijämäärä väheni vähintään viidenneksen edellisviikkoon verrattuna, mutta vähenemiseen liittyy todennäköisesti useita tekijöitä.

– Vesipuiston käyttöaste riippuu monesta asiasta, kuten säästä ja muista asioista. Mutta arviolta 20–25 prosentin myynnin lasku johtui sekaannuksesta, joka aiheutui koronapassin tarkastamisesta, Betlem sanoo.

Sekä Piret Betlem että Kristjan Kongo ovat kuitenkin sitä mieltä, että koronapassin tarkastaminen kävijöitä on tässä tilanteessa tarpeellista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut