T24 | Kaubamaja-tavaratalon naapuriin Tallinnassa nousee 100 metriä korkea kerrostalo

Tallinnan Kaubamaja-tavaratalon naapurissa sijaitsevalle entiselle Viron taideakatemian tontille, jossa on pitkään ollut pysäköintialue, rakennetaan 30-kerroksinen kerrostalo. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Sekä Tallinnan kaupunginvaltuuston että Tallinnan kaupunginhallituksen pitää vielä hyväksyä rakennuttaja Estconde Investin yksityiskohtainen suunnitelma. Jos kaikki toteutuu suunnitellusti, tontille nousee kerrostalo, joka 30 kerrosta ovat maanpinnan yläpuolella ja kaksi kerrosta maan alla. Rakennukseen on suunniteltu hotelli sekä asuin- ja toimistotiloja.

Kerrostalon oheen on suunniteltu myös 188 parkkipaikkaa sekä pyöräparkki. Rakennuksen suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Alver Arhitektid.

Osoitteessa Gonsiori 4 sijaitsevalla tontilla sijaitsi Viron taideakatemia EKA:n rakennus vuoteen 2010 saakka, jolloin rakennus purettiin. Tontille oli tarkoitus rakentaa uusi rakennus taideakatemian käyttöön, mutta rakennusprojekti viivästyi naapuruston vastustuksen vuoksi. Taideakatemia myi tontin 6,9 miljoonalla eurolla City Plaza OÜ:lle ja muutti Kalamajan alueelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut