T24: Viro kiristää koronarajoituksia 26.8. alkaen – Sisätiloissa taas maskipakko

Kasvomaskeja tarvitaan yhä. Anni Nieminen

Thea Ekholm

Viron hallitus ilmoitti viime viikolla kiristävänsä koronarajoituksia torstaista 26. elokuuta alkaen, koska koronavirustartunnat ovat taas lähteneet kasvuun.

Torstaina voimaan astuu sisätilojen maskipakko. Maskia on käytettävä kaikissa julkisissa tiloissa, missä koronatodistusta, joista ilmenee joko täysi rokotesarja, sairastettu korona tai enintään 72 tuntia vanha negatiivinen koronatestitulos, ei tarkasteta.

Tämä tarkoittaa sitä, että maskia on käytettävä muun muassa kaupoissa, kauppakeskuksissa, pankkikonttoreissa, posteissa ja muissa julkisissa tiloissa.

Maskipakko koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä, mutta ei alle 12-vuotiaita lapsia.

Suomalaismatkailijat voivat Virossa esittää Omakannasta löytyvän ja tulostettavan koronatodistuksen.

– Koronaviruksen huomattavasti tarttuvamman deltavariantin leviäminen Virossa on saanut koronatartunnat taas nousuun ja myös sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on kasvussa. Niinpä meidän on aktiivisesti suojeltava itseämme ja muita, jotta koronaviruksen leviämien ei jälleen pakota meitä sulkemaan yhteiskuntaa. Jotta voimme vähentää deltavariantin leviämistä, meidän on otettava maskit käyttöön julkisissa tiloissa, Viron pääministeri Kaja Kallas kommentoi uusia rajoituksia.

Lisäksi koronatodistuksen tarkistusvelvoite laajenee niin, että kaikissa paikoissa, joissa koronatodistus tarkistetaan, se pitää jatkossa tarkistaa kaikilta asiakkailta tai osallistujilta, riippumatta tapahtuman osallistujamäärästä.

26. elokuuta alkaen koronatodistus pitää Virossa esittää esimerkiksi urheilutapahtumissa, saunoissa, vesipuistoissa, kylpylöissä, konferensseissa, julkisissa tapahtumissa, teatterissa, elokuvateattereissa, konserteissa, museoissa, näyttelyissä ja ravintoloissa.

Koronatodistusta ei edelleenkään kysytä kauppakeskuksissa ja ruokakaupoissa asioivilta ihmisiltä.

Viron terveysvirasto on myös julistanut maahan 11. elokuuta alkaen terveysuhkaan perustuvan hätätilan lisääntyneiden koronavirustartuntojen vuoksi.

Sunnuntaina Virossa rekisteröitiin 101 uutta koronavirustartuntaa. Maan ilmaantuvuusluku on 281,34 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut