T24 | Tallinnan sataman uusi kävelysilta on avattu

Tiistaina 24. elokuuta avautui vihdoin Tallinnan sataman A- ja D-terminaalit yhdistävä uusi kävelysilta.

Amiraliteetin allas eli Admiraliteedi bassein on Tallinnan vierasvenesatama, jonne johtavan kanavan yli uusi kävelysilta kulkee. Silta lyhentää huomattavasti kävelymatkaa sataman kahden matkustajaterminaalin välillä.

Sillan virallisen avaamisen matkailijoiden ja paikallisten asukkaiden käyttöön suorittivat Tallinnan sataman hallituksen puheenjohtaja Valdo Kalm ja Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Andrei Novikov.

Avajaisten yhteydessä silta sai myös nimen, joka valittiin kaikille avoimen nimikilpailun kolmen parhaan ehdotuksen joukosta. Valittu nimi sai kolmen ehdokkaan joukossa selvästi eniten ääniä.

Viron merivoimien vanhimmat upseerit vara-amiraali Tarmo Kõuts, amiraali Igor Schvede ja kommodori Jüri Saska kastoivat sillan Amiraalinsillaksi.

– Uuden kävelysillan avulla yhdistämme Piritan ja Reidi-tien Pohjois-Tallinnan rantoja pitkin kulkevaan kulttuurikilometriin ja Kalamajaan ja luomme uuden reitin jalankulkijoille ja kevyelle liikenteelle, Valdo Kalm sanoi sillan avajaisissa.

Andrei Novikovin mukaan satama-alueesta on kehittymässä kaikille avoin ja viihtyisä alue, jossa voivat viettää aikaa sekä paikalliset asukkaat että matkailijat.

– Äskettäin avatun kansainvälisen risteilyterminaalin katolla kulkeva kävelykatu ja uusi Amiraalinsilta luovat uuden mahdollisuuden ihmisille tulla merenrantaan viihtymään, Novikov sanoo.

Uusi Amiraalinsilta on Virossa ainutlaatuinen käännettävä silta, jonka suunnittelusta vastasivat arkkitehtitoimistot Witteveen + BOS ja Plein06 sekä arkkitehti Robert-Jan van der Veen.

Sillan teknisten ratkaisujen ansiosta se kääntyy sivuun ja tekee tilaa Tallinnan vierasvenesatamaan kulkeville veneille vain muutamassa minuutissa. Sillan aukioloajat ovat nähtävissä Tallinnan sataman verkkosivuilla, ja tulevaisuudessa sillan molempiin päihin on tulossa infotaulut aukioloajoista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut