T24: Viron koronatilanne: 405 uutta tartuntaa, 105 sairaalahoidossa ja 715 143 rokotettua

Thea Ekholm

Viron terveysviraston mukaan maassa on torstaina 26. elokuuta diagnosoitu 405 uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnan saaneista 317 henkilöä eli 78,3 prosenttia oli rokottamattomia ja 88 henkilöä eli 21,7 prosenttia oli saanut molemmat koronarokotteet.

Virossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 310 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Vielä tiistaina ilmaantuvuusluku oli 308.

Eniten uusia koronavirustartuntoja, 130 kappaletta, diagnosoitiin Harjumaan maakunnan alueella, missä Tallinnakin sijaitsee.

Kuluvalla viikolla Virossa on ollut päivittäin 319–473 uutta koronatartuntaa. Viime viikolla tartuntojenmäärä vaihteli 221:tä 358:aan päivässä.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 105 henkilöä. Sairaalassa olevista koronapotilaista 80 prosenttia ei ole saanut rokotusta. Virossa on tähän mennessä rokotettu 715 143 ihmistä, joista 617 913 ihmistä on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Lue myös: Viro kiristää koronarajoituksia - Torstaina astuu taas voimaan sisätilojen maskipakko

Virossa astui torstaina voimaan maskinkäyttöpakko sisätiloissa, missä koronatodistuksia ei tarkisteta. Tämä tarkoittaa sitä, että tästä päivästä lähtien maskia on käytettävä esimerkiksi kaupoissa, kauppakeskuksissa, postikonttoreissa ja julkisessa liikenteessä.

Viron terveys- ja työministeri Tanel Kiikin mukaan maskinkäyttöpakko on osa Viron hallituksen toimenpidepakettia, jonka tarkoitus on auttaa estämään koronaviruksen leviäminen ilman yhteiskunnan sulkemista.

– Mielestäni maskin käyttö sisätiloissa ei ole liikaa vaadittu ihmisiltä, jos sen avulla voimme pitää lapset lähiopetuksessa ja ostoskeskukset ja ravintolat avoinna. Yritämme pitää yhteiskunnan avoinna, mutta voimme tehdä sen vain, jos me kaikki hyväksymme nämä rajoitukset, Tanel Kiik sanoin Viron yleisradion haastattelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut