Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24 | Tallinnan saa uuden puiston, kun Tondiraban puisto avautuu 29. elokuuta

Sunnuntaina 29. elokuuta Tallinnan Lasnamäellä avautuu uusi Tondiraban puisto. Erilaisista viher- ja virkistysalueista koostuva 29 hehtaarin kokoinen puisto on yksi Tallinnan suurimmista puistoista.

Tondiraban puisto on rakennettu Lasnamäelle saman nimisen suon paikalle, ja se on osa kaupunginosan vihreäksi käytäväksi kutsuttua viheraluetta. Yli 85 prosenttia puiston alueesta säilytettiin luonnontilaisena ja sieltä löytyy pieniä metsikköjä ja lähteistä syntyneitä lampia. Lisäksi puistoon kylvettiin tuhansia neliömetrejä niittyjä.

Puiston itäosaan on rakennettu kolme siltaa, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua moniin eläimiin ja kasveihin niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Lisäksi Tondiraban puistossa on koko Baltian suurin urheilu- ja leikkikenttä, kooltaan yli 5,7 hehtaaria. Puistosta löytyy myös 10 kilometriä polkuja ja kävelyreittejä sekä 2,5 kilometriä pyöräilyreittejä. Lisäksi on koirapuistoja, riippumattoja, grillauspaikkoja ja polkupyörien huoltopiste.

Tallinnan kaupunginjohtajan Mihhail Kõlvartin mukaan Tondiraban puisto on ainutlaatuinen sekä laajuudessaan että aktiviteettien tarjonnan monipuolisuudessa.

– Puisto ei ole rakennettu vaan ihmisille, vaan myös korostamaan luonnon merkitystä. Lisäksi puisto on rakennettu niin, että sen biologinen monimuotoisuus säilyy ja puiston pysyvät asukkaat eli eläimet, linnut ja kasvit säilyttävät kotinsa. Tämäkin tekee Tondiraban puistosta ainutlaatuisen, Kõlvart sanoi Tallinnan kaupungin lehdistötiedotteessa.

Tondiraban puiston rakennustöiden kustannukset olivat noin 6,7 miljoonaa euroa.