T24: Tutkimus: Tallinnassa on Euroopan arvaamattomin sää – Helsinki sijoittui samalla listalla kolmanneksi

Thea Ekholm

Brittiläinen Uswitch.com -hintavertailusivusto päätti selvittää, missä Euroopan pääkaupungeista on arvaamattomin sää. Mukaan selvitykseen otettiin 35 eurooppalaista pääkaupunkia, jotka laitettiin kuuden kriteerin avulla paremmuusjärjestykseen.

Pääkaupungit listattiin paremmuusjärjestykseen niiden sääolosuhteita kuvaavien kuuden kriteerin avulla, jotka olivat pilvipeite, pakkaspäivien määrä, sademäärä, päivän keskilämpötila, sadepäivien määrä ja auringonpaisteen kesto.

Säätiedot kerättiin useista eri lähteistä ja niiden painotettu keskiarvo laskettiin kauden ja muuttujien mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä monipuolisempaa ja vaihtelevampaa kyseisen kaupungin säädata oli, sitä korkeammat arvaamattomuuspisteet se sai.

Tutkimuksen mukaan sääolosuhteiden kannalta arvaamattomin Euroopan pääkaupungeista on Tallinna, jonka kokonaispistemäärä oli 69/100. Korkea pistemäärä johtuu pääosin kaupungin korkeasta sadepäivien määrästä ja auringonpaisteen keston vaihtelusta. Toisin sanoen Tallinnassa voi jonakin päivänä kastua kaatosateessa ja toisena päivänä nauttia paahtavasta helteestä.

Toiseksi säätutkimuksessa sijoittui Latvian pääkaupunki Riika 68 pisteellä. Korkean sijoituksen takana on sademäärä, joka on Riiassa hyvinkin arvaamaton.

Kolmannen sijan tutkimuksessa vei Helsinki, joka sijoittui korkealle auringonpaisteen määrässä. Odotettavissa olevan auringonpaisteen määrä kuitenkin vaihtelee Helsingissä paljon päivästä toiseen, mikä tekee säästä arvaamattoman.

Tutustu koko tutkimukseen ja sen tuloksiin tarkemmin täällä.

Euroopan arvaamattomimman sään omaavat pääkaupungit

1. Tallinna

2. Riika

3. Helsinki

4. Bern / Sveitsi

5. Vaduz / Liechtenstein

6. Sofia

7. Tukholma

8. Bratislava / Slovakia

9. Luxembourg, Bratislava, Belgrad, Skopje ja Budapest

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut