T24: Tallinna isännöi vuonna 2022 Euroopan designfestivaalia

Thea Ekholm

Tallinnan on valittu isännöimään vuoden 2022 kesäkuussa järjestettävää eurooppalaista designfestivaalia.

Festivaalin tehtävänä on juhlista eurooppalaista muotoilua ja designia, helpottaa suunnittelijoiden kohtaamista, tarjota inspiraatiota ja rakentaa verkostoja.

Koronapandemian takia tapahtumaan ei ole järjestetty kahteen vuoteen, mutta nyt sen odotetaan tuovan Tallinnaan satoja suunnittelijoita osallistumaan näyttelyihin, työpajoihin, konferensseihin sekä tietenkin European Design Awards -gaalaan, joka tunnetaan myös nimellä ED-Awards-gaala.

– Menemme tapahtuman kanssa aina sellaisiin kaupunkeihin, joissa on eläväinen muotoilukenttä ja joissa ihmiset ovat kiinnostuneita vierailemaan. Tallinna on juuri sellainen paikka ja olen varma, että paikallisen kumppanimme Viron designkeskuksen kanssa voimme järjestää inspiroivan tapahtuman, Euroopan designfestivaalin johtaja Demetrios Fakinos sanoo.

Myös Viron designkeskuksen johtaja Tiia Vihand on innoissaan tapahtuman järjestämisestä Tallinnassa.

– Uskomme, että European Design Awards -festivaalilla on merkittävä vaikutus paikalliseen muotoilijayhteisöön. Lisäksi se antaa meille mahdollisuuden levittää sanaa muotoilun merkityksestä yhteiskunnallisesti, Vihand sanoo.

European Design Awards -festivaali on järjestetty vuodesta 2007 lähtien muun muassa Tukholmassa, Rotterdamissa, Helsingissä, Istanbulissa, Wienissä ja Oslossa.

ED-festivaalia on vuodesta 2007 lähtien järjestetty esimerkiksi Tukholmassa, Zürichissä, Rotterdamissa, Helsingissä, Istanbulissa, Wienissä, Portossa ja Oslossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut