T24 | Tallinnan kaupunki rajoittaa alkoholin myyntiä öiseen aikaan – Uudet rajoitukset astuivat voimaan syyskuussa

Syyskuun ensimmäinen päivä Tallinnassa astuivat voimaan kaupunginvaltuuston jo viime vuoden syyskuussa asettamat uudet rajoitukset alkoholijuomien öiselle myynnille.

Uudet myyntirajoitukset tarkoittavat sitä, että alkoholin vähittäismyynti on kiellettyä arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 02–06 välisenä aikana sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 03–07 välisenä aikana. Yökerhoilla myyntiaika on tunnin pidempi eli arkipäivisin klo 03–06 ja viikonloppuisin 04–07.

Uudet rajoitukset eivät koske hotellien aulabaareja, minibaareja tai huonepalvelua eivätkä satamien ja lentokenttien ainoastaan matkustajille tarkoitettuja anniskelualueita.

Uusien yöllistä alkoholin myyntiä koskevien rajoitusten taustalla ovat Tallinnan Vanhassakaupungissa ennen korona-aikaa syntyneet järjestyshäiriöt, joista valittivat monet paikaliset asukkaan ja asuntoyhdistykset. Myös poliisi ja pelastuslaitos ovat suositelleet Tallinnan kaupungille rajoitusten käyttöönottoa häiriöiden vähentämiseksi.

Tallinnan kaupunginvaltuusto teki päätöksen uusista rajoituksista lähes kolme vuotta kestäneen prosessin jälkeen keskusteltuaan kaikkien osapuolten eli lähinnä vanhan kaupungin asukkaiden ja ravintolayrittäjien kanssa.

Öiset alkoholin myyntirajoitukset ovat voimassa vanhan kaupungin lisäksi myös muualla Tallinnassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut